Deurprestaties verkennen? Label scannen!

Artikel delen

Controlerende instanties, bouwbedrijven en verwerkers van houten deuren hechten veel waarde aan de veiligheidseisen van deuren, zoals brand en inbraakwerendheid. Alle deurprestaties van GND-deuren zijn vanaf nu in één oogopslag af te lezen op het nieuwe garantielabel. Het is een kwestie van de QR-code scannen met de speciaal ontwikkelde GND-app.
 

“Alle nieuwe GND-deuren krijgen het nieuwe garantielabel”, vertelt Henk Breel, directeur Stichting GND. “Een nieuw label op een vertrouwde plek: aan de scharnierzijde van de deur.” Het vernieuwde label bevat een QR-code. Door deze te scannen zijn in één oogopslag alle deurprestaties op het gebied van brand-, rook-, geluid- en inbraakwerendheid zichtbaar. Breel: “Je weet meteen of het om correct toegepaste, gecertificeerde deur-/kozijnelementen gaat en herkent direct de gewaarborgde prestatiegarantie en de levensreddende functie. Ook zie je meteen van welke fabrikant de deur afkomstig is. Handig in het geval van onderhoud of herplaatsing.”

Gratis GND-app

“Je kunt de QR-code scannen met een willekeurige QR-scanner, maar met de GND-app is het aflezen van de deurprestaties nóg eenvoudiger”, legt Breel uit. “Je kunt de QR-code dan namelijk ook scannen als je geen internetverbinding hebt.  Bovendien biedt de app aanvullende informatie over de op het label vermelde veiligheidscategorieën en
-waarden. Kortom, een onmisbare tool in het dagelijkse werk van opzichters, controleurs, inspecteurs en verwerkers van houten deuren.”

In een paar seconden naar alle deurprestaties

Het aflezen van de deurprestaties is heel eenvoudig, aldus Breel: “Download de gratis GND-app, scan de QR-code en lees de prestaties van de betreffende deur af op het scherm van je smartphone.” Het is ook mogelijk om de labelcode in de app in te voeren zonder te scannen. De app ‘GND deurscanner’ is kosteloos te downloaden op IOS- en Android-smartphones en neemt weinig geheugen in beslag. Alle informatie vindt je op de GND website www.GND.nl.