Geluidsschotten garanderen beste overlangsisolatie

Artikel delen

Er zijn tegenwoordig steeds meer projecten die aan nauw omschreven criteria moeten voldoen met betrekking tot akoestiek. Moderne, industrieel ogende ruimtes met veel glas, beton of hout zijn een lust voor het oog, maar niet voor het gehoor. Akoestische oplossingen met gegarandeerde resultaten zijn dus meer dan ooit een must.
 

Insulation Solutions heeft samen met geluidsinstituut Peutz de overlangsisolatie bepaald van Sonorex® geluidsschotten in combinatie met de belangrijkste panelen voor systeemplafonds. Al dan niet in combinatie met Sonorex® Sonoseal, zijn de resultaten uitstekend. Voor vrijwel alle geteste combinaties laten de geluidsschotten de hoogst verkrijgbare overlangsisolatie zien. Indien u bijvoorbeeld de Eurocoustic Tonga® toepast en die gebruikt in combinatie met het Sonorex® 47dB drukschot, haalt u naast de maximale geluidsabsorptie van het plafondpaneel tevens een geluidsisolatie van 58dB.
De geluidsschotten zijn eenvoudig te monteren. De fixatie is getest en er is de mogelijkheid om schotten op hoogte te bestellen. De levertijden zijn kort. Ook is het assortiment getest op brandwerendheid: 60 minuten brandwerendheid conform EN 1364-1:2015 behoort tot de mogelijkheden.

Insulation Solutions, www.insulationsolutions.nl