Handige vloerelementen met puike prestaties

Artikel delen

Vloerelementen bestaande uit twee lagen gipsvezelplaat, al naar gelang de toepassing, fabrieksmatig voorzien van een isolerende onderlaag van houtvezelplaat, minerale wol, vilt of schuimkunststof. Fermacell levert ze. Een vloer met uitstekende prestaties: effectieve warmte-isolatie, hoge contact- en luchtgeluidsisolatie en een verbetering van de brandwerendheid.
 

Dit type droge vloer is geschikt voor vele doeleinden, zoals het verbeteren, ophogen en egaliseren van dunne betonnen vloeren en het renoveren van oude houten vloeren. De elementen zijn snel te leggen. Bovendien is de vloer meteen klaar voor verdere afwerking. Na afdichting van naden en schroefgaten is de ruimte klaar voor alle typen vloerbedekking, van vloerbedekking tot keramische tegels en van vinyl tot natuursteen. De vloer is zelfs geschikt voor het leggen van (zwevende) parketvloeren in hoogbouw, zonder benodigde aanvullende voorzieningen.

De vloerelementen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en diktes en standaard voorzien van een grondering. Alleen als een fabrikant van een bepaald lijmsysteem een extra grondlaag voorschrijft, moet deze volgens de richtlijnen worden aangebracht. Voor de verwerkers is er overigens een app ontwikkeld. Zeer handige functies van de app zijn de geluidsisolatiedemo en de dB-meter.

Informatie: www.fermacell.nl