Hét nationale platform voor duurzame vernieuwing in bouw en vastgoed

Artikel delen

Renovatie & Transformatie komt er weer aan. Vond de vakbeurs over duurzame vernieuwing in de bouw en vastgoed vorig jaar nog plaats tijdens de week van de bouw; dit jaar gaat u voor de vakbeurs naar de Brabanthallen in Den Bosch. Op 12 t/m 14 april zijn er weer volop mogelijkheden om vakkennis op te doen en om ervaringen uit te wisselen.

Nederland staat voor een enorme uitdaging als het gaat om het verbeteren, verduurzamen en transformeren van de bestaande gebouwvoorraad. Denk aan verouderde (portiek- en galerijflats, doorzonwoningen met een dramatisch laaf energielabel en leegstaande kantoren en bedrijfspanden. De vakbeurs Renovatie & Transformatie is er voor iedereen die deze verduurzaming wil oppakken en voor iedereen die op zoek is naar nieuwe inspiratie en oplossingen voor complexe problemen en zich wil laten verrassen door de vele mogelijkheden die de beurs laat zien.
De driedaagse beurs trekt ieder jaar veel verschillende bezoekers. Ze hebben één ding met elkaar gemeen: ze werken in de bouw en doen hun best om het renovatieproces in Nederland naar een hoger plan te tillen. Dat zijn onder anderen architecten, woningcorporaties, aannemers- en installatiebedrijven, VVE-bestuurders, projectontwikkelaars, adviesbureaus en vertegenwoordigers van de overheid.
Tijdens de beurs staat kennisdeling en het leggen van nieuwe contacten centraal. Dat doe je onder meer in de Renovatie Arena, een centrale ontmoetingsplek waar presentaties, netwerkbijeenkomsten en discussies plaatsvinden. Bij het Orakel van Delphi kun je lastige vragen en dilemma’s voorleggen aan een team van deskundigen. Een uitgelezen kans dus om eindelijk een oplossing te vinden voor complexe problemen. Ook is er een Kennistafel waar op wat kleinere schaal kennis kan worden gedeeld. Tijdens korte openbare sessies passeren nieuwe en bestaande oplossingen voor lastige kwesties de revue. Dan is er ook nog het Faay Renovatietheater met een vol programma met interessante seminars en bijeenkomsten over uiteenlopende onderwerpen.
 

Dagthema’s

Dinsdag 12 april

Duurzaam, gezond én betaalbaar renoveren

Renoveren doe je voor comfort, gezondheid en duurzaamheid. Hoe behaal je het maximale resultaat en houd je het toch betaalbaar? Welke aanpak is geschikt en wat zijn de afwegingen? Moet alles in één keer, of bereiken we met tussenstappen het einddoel? Renovatie-experts leiden u langs de voorbeelden uit de praktijk.

Woensdag 13 april

Renoveren anno 2020

De opgave om te renoveren en transformeren blijft de komende jaren immens. Dat vraagt betrokkenheid van alle belanghebbenden, inclusief huurders en huiseigenaren. Wat is de rolverdeling, hoe mobiliseren we deze doelgroepen en helpen wij hen hun doelen te realiseren?

Woensdag 14 april

Renoveren zonder overlast

Een succesvol renovatieproject staat of valt met aandacht voor de bewoner in alle fases. Niet alleen tijdens de verbouwing, maar ook bij voorbereiding en na oplevering. Wie neemt de leiding en zorgt dat alle betrokkenen de bewoner centraal
 

Social media

Volg @renovatiebeurs op Twitter en tweet mee op #renovatiebeurs. Meld uzelf aan voor ons Facebookevent of like de pagina om op de hoogte te blijven. In de speciale groep Vakbeurs Renovatie & Transformatie op LinkedIn wisselen architecten, ontwerpers, deelnemers en partners kennis en ervaringen uit.

Praktische informatie

Data en openingstijden
12 t/m 14 april van 10.00 tot 17.30 uur
Locatie
Brabanthallen
Diezekade 2
5222 AK ’s-Hertogenbosch

Route

Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch is dankzij het brede wegennetwerk en de gunstige ligging ten opzichte van het Centraal Station zowel met de auto als met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar.

Met de auto

Kijk voor de volledige routeplanning op brabanthallen.nl/bereikbaarheid.

Met het openbaar vervoer

De Brabanthallen liggen op circa 10 minuten loopafstand van het Centraal Station ’s-Hertogenbosch. Bel 0900-9292 of kijk op www.ov9292.nl voor de meest actuele reisinformatie.

Gratis toegang

Registreer je nu op www.renovatiebeurs.nl/toegang en krijg gratis toegang tot Renovatie & Transformatie 2016.

Meer informatie: www.renovatiebeurs.nl