Icopal neemt dakactiviteiten profine Nederland over

Artikel delen

Per 1 januari 2016 heeft Icopal bv de verkoop van kunststof dakbanen van profine Nederland overgenomen. De overname van het merk Proofs (daken) versterkt het portfolio dakbedekking dat Icopal produceert en levert.

De overname van de dakactiviteiten van profine, producent en leverancier van kunststof bouwproducten te Waardenburg, past in Icopal’s strategie om een ‘multi material’ supplier te zijn met betrekking tot dakbedekking en afdichting. Cor den Hartog, Sales en Marketing Director bij Icopal, licht toe: ‘We willen totaalleverancier zijn op het gebied van dakafdichting en voor elk dak een gewenste oplossing in huis hebben. Naast bitumen en POCB dakbanen, realiseren we met deze overname ook een sterke positie binnen de synthetische dakbanen in Nederland. Onze afnemers kunnen voor kunststof dakbanen terecht bij één leverancier. Ons bestaande pakket met PVC (Monarplan), FPO (Monarfin) en de hoogwaardige Wolfin synthetische dakbanen wordt nu uitgebreid met Proofs Prestige, een zelfklevende kunststof dakbaan. Met de toevoeging van dit product kunnen we het hogere segment nog beter bedienen.’
Naast het merk Proofs Daken gaat de heer Marc van de Craats, Productmanager Proofs Daken bij profine, mee naar Icopal. Met zijn kennis van product en markt vormt hij een waardevolle aanvulling op het Icopal team.