Luisterend oor bij verwerker voor meest praktische isolatie-oplossing

Artikel delen

Knauf Insulation combineert kracht, flexibiliteit en stevigheid in één plaat

Hoge isolatiewaarde, uitstekende geluidsabsorptie, duurzame grondstoffen, het zijn stuk voor stuk zaken die (bijna) vanzelfsprekend zijn geworden voor moderne isolatie- materialen. Allemaal om de beste prestatie in het bouwproject te bereiken en de opdrachtgever en gebruiker tevreden te stellen. Maar hoe zit het met de verwerking? Is dat isolatiemateriaal ook praktisch voor de gebruiker? Knauf Insulation is daarvoor de dialoog aangegaan met de verwerkers. Resultaat: de MW 35 ‘buigstijve’ isolatie- plaat die isoleren tot een prettige en eenvoudige klus maakt.
 

Volgens Stijn Thielen van Knauf Insulation zit de crux in de gulden middenweg tussen technische prestaties en gebruikersvriendelijkheid. “Op het moment dat een isolatiedeken slap is, wordt het veelal een geworstel met handen en voeten om hem op z’n plek te krijgen. Is de plaat te stevig dan is het vaak moeilijker aan te brengen tussen de stijlen/balken of het metalstud frame en is de kans op beschadiging groter. We hebben ons oor te luisteren gelegd bij de verwerkers. De MW 35 is een stevige maar toch flexibele, lichtgewicht plaat van minerale wol die zich relaxt laat aanbrengen. Daarnaast zijn de platen compact verpakt, zodat de verwerker het pakket makkelijk op deschouder mee kan nemen, ook de trap op. Wij hebben ons bij de ont- wikkeling van dit type isolatiema-teriaal nadrukkelijk gericht op de verwerkers. Daarom is ook het natuurlijk bindmiddel Ecose® gebruikt en geen chemicaliën zoals formaldehyde, zodat de plaat ook niet voor huidirritatie zorgt. Het product is ook eenvou- dig op maat te snijden met een stanley- of isolatiemes.”

Ideaal product

MW 35 is geschikt voor het isoleren in binnen toepassingen, zoals plafonds,scheidings- en voorzetwanden. Zowel in de nieuwbouw als in de renovatiesector,waar de meest praktische verwerking per definitie extra belangrijk is. Stijn Thielen: “Een hoog gebruikers- gemak betekent niet dat je op andere vlakken kwaliteit moet inleveren. Integendeel, we hebben juist het beste uit verschillende werelden van onze glaswol, steenwol, typen platen en verpakkingen weten te combineren, zo menen wij. Zo is ook de ervaring tot nu toe van de ver- werkers van de platen, die vol lof zijn over de eigen- schappen. Het product is enkele maanden geleden geïntroduceerd en het is opmerkelijk hoeveel positieve reacties wij ontvangen. Men ziet dit als ideaal pro- duct.”
 

 

Prettig

Met name de juiste balans tussen stevigheid en flexibi- liteit komt daarbij naar voren. “Laten wij eerlijk zijn: als in een toepassing behoefte is aan stevige platen, dan kan de verwerker prima uit de voeten met steen- wol. Heb je juist een slappe deken nodig, dan is glaswol prima. In veel gevallen is het niet zo zwart-wit en wil je meer flexibiliteit. Dan is een buigstijve plaat wel zo makkelijk. Een isolatieplaat met een goede drukweer- stand waardoor deze stevig aanvoelt en mede daardoor eenvoudig te verwerken is, zelfs op moeilijker bereikba- re plaatsen of rondom leidingwerk in wanden en pla- fonds. Deze uitgangspunten stonden voorop in het ont- wikkelingstraject, waarbij we zijn gaan kijken hoe de verwerker bezig is en wat hij of zij tegenkomt. Dan werk je toe naar een materiaal dat behalve goed ook prettig is.” Daarmee is het ook een welkom product, gelet op de grote hoeveelheden isolatiemateriaal die ook in de renovatie- en transformatiesector worden toegepast. “Panden moeten niet alleen thermisch wor- den geïsoleerd, je hebt ook te maken met zaken als akoestiek en brandveiligheid. Dan heb je met de MW 35 van minerale wol een product in brandklasse A1 (onbrandbaar), dat tevens ook thermisch en geluids- technisch zeer hoog scoort.”

Feedback

Stijn Thielen hoopt dat Knauf Insulation uit de markt nog meer feedback krijgt over dit en andere producten. “Mogelijk kunnen wij nog zaken finetunen. Gezien het feit dat wij bij de productontwikkeling de verwerkers centraal hebben gesteld en dat van maatvoering tot speciale verpakkingsfolie is meegedacht, hebben wij hier een product dat zeer vernieuwend is. Vooral ver- nieuwend voor de verwerkers.”

Voordelen MW 35

•    Sterke vezels
•    Stootbestendig
•    Goede klemkracht
•    Flexibel
•    Buigstijf
•    Geurloos  door  formaldehydevrij bindmiddel
•    Hand- en huidvriendelijk
•    Stofarm
•    Licht in gewicht
•    Gemakkelijk te vervoeren
•    Minder transport- en opslagkosten
•    Compacte verpakking

Meer informatie: www.knaufinsulation.nl