Minder maaien met laag-blijvend gras

Artikel delen

Een groene grasmat in een park, plantsoen of berm kostte tot voorheen veel inspanning. Dit is echter verleden tijd met Mow Saver van Barenbrug. De grasmaaier zal minder aan de bak hoeven, net zoals de groenvoorziener. Het laag-blijvende gras van dit vernieuwende mengsel vergt namelijk 35% minder maaiwerk en levert de helft minder maaiafval, terwijl het een snelle vestiging behoudt.
 

Barenbrug heeft na meerjarig onderzoek rassen ontwikkeld die met minder vocht en mineralen toe kunnen. Deze rassen combineren deze kwaliteit ook nog met een tragere groeicurve van het gras. Hierdoor zijn veelvuldig maaien en beregenen verleden tijd geworden. Bij een standaard mengsel moet er ruim twintig keer worden gemaaid, terwijl Mow Saver al volstaat al met circa dertien maaibeurten. Dat betekent een daling van 35%. Bovendien vormt dit gazon- of parkgras in vergelijking met een standaard mengsel op jaarbasis, 35 % minder bladmassa. Wat niet wordt geproduceerd, hoeft ook niet te worden afgevoerd.
Om er voor te zorgen dat ook toekomstige generaties kunnen genieten van recreatie en sport heeft Barenbrug het kwaliteitslabel Green Earth in het leven geroepen. Dit keurmerk helpt groenbeheerders met een duurzamer gebruik en beheer van gras, door minder gebruik van water, meststoffen en pesticiden en minder maaien. Omdat Mow Saver deze toets glansrijk heeft doorstaan, is aan dit mengsel het Green Earth label toegekend.

Barenbrug, www.barenbrug.nl/mowsaver