NatuursteenVakdagen in Harderwijk

Artikel delen

Met astronaut André Kuipers als spreker op de NatuursteenVakdagen in Harderwijk kiest het BranchePlatform Natuursteen voor duurzaamheid. De tweede editie van deze gespecialiseerde vakbeurs vindt plaats op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei op het Bouw & Infra Park in Harderwijk.
 

Door de specifieke aandacht voor natuursteen is de beurs niet alleen interessant voor natuursteenondernemers en -werknemers, maar ook voor aannemers, ontwerpers en andere beslissers in de bouw – en interieursector. De beurs geeft een goed beeld van wat er mogelijk is met natuursteen in Nederland. Diverse steenleveranciers tonen hun aanbod, met aandacht voor de nieuwe trends en kleuren, toepasbaar in de bouw, het interieur en in grafmonumenten. Leveranciers van gereedschappen en machines geven demonstraties en workshops om te laten zien wat er tegenwoordig mogelijk is met natuursteen.

Nieuwe technieken en werkwijzen

De afgelopen jaren zijn er bijvoorbeeld flinke stappen gezet op het gebied van arboveiligheid, waardoor het mogelijk is om – met droogzagen – in bewoonde huizen natuursteen te bewerken. Ontwikkelingen in gereedschappen zorgen voor meer precisie en maken het mogelijk dat er gedetailleerd gewerkt wordt op kleine oppervlakten. Diverse natuursteenbewerkingsbedrijven laten zien hoe zij met de nieuwste technieken en werkwijzen met korte doorlooptijden maatwerk kunnen leveren.

Bezoek beurs is gratis

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de NatuursteenVakdagen via de website natuursteenvakdag.nl. Een bezoek aan de beurs en de aldaar te bezoeken lezingen is gratis. De NatuursteenVakdagen worden georganiseerd door de vakorganisaties FNV Bouw, CNV Vakmensen en de werkgeversorganisatie Algemene Nederlandse Bond van Natuursteenbedrijven (ABN Natuursteen), vertegenwoordigd in het kennis- en adviescentrum BranchePlatform Natuursteen.