Oplossing tegen koolmonoxidevergiftiging

Artikel delen

 

Koolmonoxide is een onderschat en onbegrepen gevaar. Om een koolmonoxidevergiftiging te voorkomen is het raadzaam om een cv-ketel aan te sluiten met een concentrische rookgasafvoerleiding.
Cox Geelen kiest al jaren voor veiligheid met concentrische rookgasafvoersystemen en hier is nu een kunststof/kunststof push-fit systeem aan toegevoegd.
 

 

Voordelen concentrisch

Een kunststof rookgasafvoerpijp zet bij opwarming meer uit dan een metalen pijp. In de concentrische oplossing wordt rekening gehouden met deze uitzetting. Het uitzetten van de rookgaspijp zal nooit leiden tot het uit elkaar gaan van het concentrische rookgasafvoersysteem. Mocht zich een lekkage voordoen in de rookgasafvoerpijp, dan komen de rookgassen in de luchttoevoer van de ketel en bij een te hoge recirculatie zal de ketel op storing gaan en stoppen met de productie van koolmonoxide. Er ontstaat hierbij geen gevaarlijke situatie voor de bewoners.

Het CoxDENS® with CONNEX3T® rookgasafvoersysteem is ontworpen voor condenserende toestellen (T120) en is leverbaar in de kleur wit, diameter 60/100 mm, geschikt voor overdruk.

Voordelen Push-Fit systeem CoxDENS® with CONNEX3T®
–    Het systeem laat zich gemakkelijk installeren.
–    De rookgaspijp laat zich eenvoudig uit de buitenpijp halen waardoor het eventuele inkorten gemakkelijk gaat alsook het ontbramen.
–    Er zijn minder beugels nodig voor de installatie van het concentrische CoxDENS® with CONNEX3T® dan bij een parallelle installatie waardoor het uiteindelijk tijdwinst zal opleveren.
–    CoxDENS® with CONNEX3T® houdt rekening met de uitzetting van de kunststof rookgaspijp.

Verder introduceert Cox Geelen de nieuwe revolutionaire renovatie oplossing CoxHYBRID® CLV PP waarmee schachten in de gestapelde woningbouw snel en eenvoudig geschikt gemaakt worden voor het aansluiten van HR cv-ketels.

Op onze website www.coxgeelen.com vindt u alle informatie.