Riant douchen met één liter per minuut

Artikel delen

De Upfall Shower is een compleet nieuw principe voor comfortabel én waterbesparend douchen. Sterker, waar bij een gangbare douchebeurt zo’n 10 liter per minuut wordt verbruikt, daar is het met ‘het nieuwe douchen’ slecht één tot twee liter. Maar wel met een riante watermassa van 40 liter! Crux van het verhaal is dat het douchewater na filtering en desinfectie wordt hergebruikt. Dan praat je echt over een circulaire wereld, waarbij tot 90% water, gas en afvalwater wordt bespaard en de gas- en waterkosten voor de bewoners sterk dalen.

Als men nagaat dat 43% van dagelijks waterverbruik voor rekening komt van het douchen, dan betekent een besparing van 90% een revolutie op het gebied van douchen. Zonder concessies te doen aan het comfort, want met een heerlijke grote hoofddouche van 30 x 30 cm of 40 x 40 cm doucht men onder een aangename waterstroom. Men ervaart het als een krachtige wellnessdouche. Diverse jury’s van (water)innovatieprijzen speken van de ‘douche van de toekomst’.
Het systeem werkt met een klein reservoir waarin het douchewater wordt opgevangen. Daarvandaan wordt het water omhoog gepompt en onderweg gefilterd op haren en vuil en een UV-lamp doodt bacteriën en virussen. Bovenin wordt warm water toegevoegd voor de juiste temperatuur. Het circulatieproces herhaalt zich, zolang als u wenst. Na het douchen wordt het systeem automatisch doorgespoeld. Het gebruik van zeep en shampoo vormt geen enkel probleem.
Deze circulatiedouche van Beterbad leidt tot een beter energielabel van de woning en past perfect in het streven naar energieneutrale woningen. Het systeem is ook geschikt in combinatie met warmtepompen en zonneboilers. De Upfall Shower is van Nederlands fabricaat en het materiaal is hoogwaardig: antibacterieel sanitair acryl verstevigd met polyester vezel. Het douchesysteem is in diverse, stijlvolle uitvoeringen verkrijgbaar.

Informatie: www.beterbad.nl