Verminder nagalm met Soundblox

Artikel delen

Meer aandacht voor gezondheid en welbevinden door betere akoestiek

De laatste jaren is er veel (internationaal) onderzoek gedaan naar het effect van een (slecht) akoestisch klimaat binnen een ruimte en het effect daarvan op gezondheid en welbevinden. Soundless Acoustics pleit al jaren voor meer aandacht voor de akoestiek, met name in scholen, kinderdagverblijven en sporthallen waar kinderen een groot deel van hun tijd doorbrengen.
 

De impact van een slecht akoestisch klimaat op zaken als vermoeidheid, gedragsproblemen, verminderde leerprestaties, concentratiestoornissen en depressie is overtuigend aangetoond. Meer dan de helft van de leerkrachten heeft stemproblemen, die te vaak leiden tot ziekteverzuim.
Een slechte absorptie kan niet alleen leiden tot gehoorschade maar vermindert tevens de verstaanbaarheid die cruciaal is voor ruimten waar kennisoverdracht plaatsvindt. Soundless Acoustics vindt dat kinderen in veilige, prettige leeromgeving het beste uit zichzelf kunnen halen. Het is zeker in het maatschappelijk belang om daarin te investeren
 

 

Akoestische betonblokken

Soundblox akoestische betonblokken vormen een uitstekende, innovatieve en betaalbare oplossing voor het vraagstuk van de akoestische klimaatbeheersing binnen een ruimte. Deze oplossing wordt vaak en zeer graag toegepast in sport- en gymzalen, niet alleen vanwege hun stoot ‘bal’vastheid, maar ook vanwege hun uitstekende absorberende eigenschappen. Dat geldt met name in de lage frequenties (balgeluiden) en binnen de frequenties van het spraakgebied. Met deze akoestische blokken wordt de hinderlijke nagalm in de ruimte gereduceerd, waardoor de verstaanbaarheid meteen een enorm stuk verbeterd wordt. Soundblox vormt bovendien een uitstekende mogelijkheid om absorptie te integreren in een stabiele (scheidings)wand die tevens hoog opgebouwd kan worden.
Deze akoestische blokken kennen vele diverse toepassingsmogelijkheden, zoals scholen (gangen en klaslokalen), aula’s, zwembaden, multifunctionele gebouwen, kerken, fabrieken, theaters, conservatoria, kazerne’s en ruimten met transformatoren. Daarnaast is deze oplossing ook uiterst geschikt voor buitentoepassingen zoals parkeergarages, stations en langs snelwegen.
De akoestische blokken zijn zowel functioneel als decoratief en past in elk concept. Of het nu gaat om een industriële ‘look’ of een klassieke uitstraling, Soundblox kan geïntegreerd worden in elk gewenst design met een keur aan mogelijkheden wat betreft  kleur, folie, of vormgeving.
 

Meer informatie en projectfoto’s ter inspiratie zijn te vinden op de website www.soundlessacoustics.com.