Aluminium dakrandbeveiliging

Artikel delen

Binnen het ontwerp van gebouwen met platte daken moet de architect rekening houden met veiligheidsvoorzieningen die het werken op het dak mogelijk maken zonder dat er gevaar ontstaat. Roval Aluminium heeft hiervoor een nieuwe dakrandbeveiliging ontworpen: de Roval-RoofGuard®, onderdeel van Roval-RoofSafety®-systems.
 

Dakdekkers en onderhoudsdiensten werken veiliger op het platte dak met Roval-RoofGuard®. Het A-blad Platte Daken 982 van stichting Arbouw vermeldt dat de beste beveiliging een permanente dakrand van tenminste één meter hoog is. Als deze dakrand ontbreekt, zoals in verreweg de meeste van de gevallen, dan heeft permanent leuningwerk volgens het A-blad van minstens één meter hoog de voorkeur. Dit leuningwerk moet, zoals bij het Roval RoofGuard® het geval is, onder meer een boven- en een tussenleuning hebben.
Het nieuwe aluminium dakrandbeveiligingssysteem is in hoogte verstelbaar van 1.000 tot 1.170 mm. Zowel de staanders als de dubbele leuningen zijn vervaardigd van lichtgewicht aluminium, dat montage vergemakkelijkt. Ook de robuuste en sterke voet, waarin de staanders worden bevestigd is van aluminium. Het systeem ontleent zijn stabiliteit en stevigheid aan de sterke constructie en aan de sterke Roval pvc-contragewichten. Vanuit de voet lopen de aluminium liggers evenwijdig aan het dak naar deze contragewichten.
De montage van het dakrandbeveiligingssysteem is vrij eenvoudig. De aluminium leuningen worden eenvoudig aan de staanders gemonteerd. Het aantal benodigde staanders, leuningen en liggers is afhankelijk van de lengte van de te beveiligen dakrand. Een extra veiligheidsaspect is dat het Roval-RoofGuard® dakrandbeveiligingssysteem uit te rusten is met ledverlichting, die eventueel onderhoud aan het dak ook in het donker mogelijk maakt. Tot slot is het systeem onderhoudsarm. Aluminium behoudt jarenlang zijn kwaliteit en is nauwelijks aan erosie onderhevig.

Roval Aluminium, www.roval.nl