Boomhut bouwen?

Artikel delen

Wie als kind wel eens een hut bouwde weet: de boomhut, die waren het gaafst. Een geschikte boom zoeken, paar stevige balken vastmaken en van een ratjetoe aan planken en ander hout een vloertje timmeren. Dan muurtjes, raampjes en als dak een groot stuk plastic. Dat het ook professioneel kan bewijzen onderstaande bouwwerken. Boomhut bouwen? Op Pinterest vonden we een hoop inspiratie!

Tekst: Herman Grendelman 

 

Airbnb

Deze boomhut staat in Kaikoura in Nieuw-Zeeland en was in het verleden te boeken via Airbnb. Voor ruim 800 dollar kon je er een nachtje slapen. Een indoor open haard en hottub inbegrepen.
 
 
 

Mirrorcube

Een boomhut voorzien van een spiegelende buitenkant waardoor hij bijna letterlijk opgaat in zijn omgeving. Mirrorcube staat in een Zweeds bos en is onderdeel van Treehotel. Naast een nachtje slapen in Mirrorcube zijn er nog vijf bijzondere boomhutten te boeken.
 
 
 

Treehopper

Even de drukte van de stad ontvluchten? Een moment voor jezelf? Dat is het idee van twee Londense architecten die Treehopper bedachten. Een boomhut nieuwe stijl, je zou het ook een TreeTent kunnen noemen. Vooralsnog is het concept niet gerealiseerd.
 
 
 

'Om de boom' hut

Waarom een huis in een boom bouwen als je er ook gewoon omheen kan? Deze mockup toont vier verdiepingen, veel glas en het letterlijk centrale thema; de boom. Groen bouwen krijgt opeens een hele andere betekenis.
 
 
 
 

How To Do in 37 delen

Op de BouwTotaal Pinterest pagina meer bouwwerken op hoogte. Zelf een boomhut bouwen en op zoek naar wat praktische tips? Op youtube kwamen we deze serie tegen; een boomhut bouwen in 37 delen.