Heel snel bouwen: 4 x timelapse

Artikel delen

In de nacht van vrijdag 3 mei op zaterdag 4 mei werd een huzarenstukje opgeleverd. De nieuwe spoorbrug over de A1 werd op z'n plek gereden. Niets werd aan het toeval overgelaten. Een dag later zagen we bij de NOS een mooie timelapse van de verplaatsing voorbijkomen. 

Timelapse: een mooie toepassing om langlopende bouwprojecten op een attractieve manier te presenteren. Heeft u wel eens een timelapse van een project gemaakt? Laat het weten via onze Facebook pagina. Op de redactie kwamen we onderstaande exemplaren tegen. 
 

Mauritshuis

Twee jaar lang werd gewerkt aan de verbouwing van het Mauritshuis in Den Haag. Het museum nabij het binnenhof werd ondergronds uitgebouwd waardoor de oppervlakte verdubbelde. De timelapse is bestaat uit ruim 300.000 foto's.

 

World Trade Center

Na de aanslagen van 11 september 2001 op het WTC in New York werd in oktober 2004 gestart met het bouwen van 'One World Trade center'. Een nieuwe skycraper met 94 verdiepingen en een totale hoogte van 541 meter. De bouw duurde 11 jaar, in onderstaande timelapse samengevat in 2 minuten. 


 

Stadsbrug De Oversteek

In 2009 werd gestart met het bouwen van een nieuwe brug over de Waal in Nijmegen. Stadsbrug de Oversteek. De boogbrug met trekband heeft een totale lengte van ruim een kilometer en een hoogte van 60 meter. De brug won in 2014 de nationale staalprijs en is de grootste boogbrug van Europa met een enkele boog.


 

Ministeries aan de Turfmarkt

Aan de Haagse Turfmarkt werden nieuwe gebouwen gerealiseerd voor het Ministerie van Binnenlande zaken en het Ministerie van Veiligheid en Justitie. De timelapse is extra fraai omdat het deels gebruik maakt van het zogenaamde tilt-shift effect waardoor het lijkt te gaan om een miniatuur project.