Nog nooit was opbouwen rolsteiger zo makkelijk!

Artikel delen

Onder de naam Sky-Secure brengt Skyworks een nieuwe serie rolsteigers op de markt, die in speelt op de behoefte om een rolsteiger sneller en veiliger op te bouwen. Nieuw is het leuningsysteem dat in een keer geplaats wordt en er voor zorgt dat de gebruiker altijd veilig op een platform staat, ook tijdens het opbouwen en afbreken.
 

Doordat de leuning twee horizontaal en twee diagonaal schoren vervangt gaat het opbouwen ook een stuk sneller dan bij een traditionele rolsteiger. Het Sky-Secure leuningsysteem is zo ontworpen dat het ook in bestaande rolsteigers gebruikt kan worden.
Bij de traditionele rolsteigers worden schoren makkelijk vergeten, omdat er ‘even snel’ een steiger opgezet moet worden. Dit is met het nieuwe Sky-Secure systeem niet meer mogelijk. De Sky-Secure leuning wordt altijd op de bovenste sport van de rolsteiger geplaatst. De twee schoren worden uitgeklapt en de leuning zit vast. Ook het klaar leggen van de materialen is een stuk makkelijker: er gaan altijd net zoveel leuningen mee als opbouwframes.
Iedereen kent bovendien het moment dat je tijdens het opbouwen van de rolsteiger op het bovenste platform stapt en er nog geen leuning is. Ook dat is met de Sky-Secure leuningen verleden tijd. Deze worden namelijk geplaatst voordat het bovenste platform wordt beklommen, waardoor de gebruiker onder alle omstandigheden is verzekerd van een stevige leuning rondom. Blokkeert de leuning een raam dat opengeklapt moet worden? Geen probleem. Als de steiger voldoende dicht tegen de gevel staat, is het leuningframe eenvoudig naar de buitenzijde van de rolsteiger te verplaatsen.

Skyworks, www.skyworks.nl/skysecure