Oplegstroken dempen geluid bij lichte staalbetonvloeren

Artikel delen

De LEWIS vloerconstructie bestaat uit geprofileerde stalen zwaluwstaartplaten met daarover plastische beton- of gietvloermortel. Deze vloer bewijst zijn waarde bij renovatie en herbestemming van projecten waar de vloer een hogere draagkracht vereist, maar de draagconstructie slechts een lichtgewicht constructie toelaat. Daarnaast is het eenvoudig om de vloer als zwevende, geluidsisolerende constructie aan te brengen, waarbij contact- en luchtgeluid naar de onderliggende ruimte worden gedempt. Sterker, met de bijpassende SYLOMER TSS oplegstroken wordt de hoogst haalbare geluidsisolatie bereikt.
 

De oplegstroken zijn vervaardigd van hoogwaardig polyethaanschuim met uitstekende elastische eigenschappen. Door de stroken wordt de trillingsbron ontkoppeld van zijn omgeving en worden contactgeluiden en trillingen optimaal gedempt. De constructie blijft ruim binnen de eisen aan een woningscheidende vloer. Waar het Bouwbesluit voor Luchtgeluid Rw ≥ 53 dB en Contactgeluid Lnw ≤ 53 dB vereist, haalt de LEWIS vloerconstructie met genoemd type oplegstroken waardes van Rw = 73 dB (luchtgeluid) en Lnw = 46 dB (contactgeluid). Daarmee wordt een ‘muisstil’ binnenklimaat mogelijk.
Geluidsisolatie is een belangrijke gebruikseis binnen woningen en gebouwen. Afhankelijk van de gestelde eisen kan worden gekozen voor verschillende soorten oplegmateriaal om een massa veerconstructie te realiseren. Daarbij scoren de SYLOMER TSS oplegstroken maximaal. Er zijn met de kleuren rood en blauw twee typen van deze oplegstroken beschikbaar. De combinatie van de hart-op-hart afstand van de balken, de vloerbelasting en het eigengewicht van de LEWIS vloer bepalen welke van deze twee typen moet worden toegepast. Leverancier REPPEL uit Dordrecht heeft hiervoor een ontwerptabel beschikbaar, alsmede alle informatie over de toepassing van deze vloerconstructie vol voordelen.

REPPEL, www.reppel.nl