Transformatie van kantoorpanden

Artikel delen

In Nederland staat een record aantal kantoorpanden en zorginstellingen leeg. Tegelijkertijd is er een grote vraag naar woningen. De oplossing is het ombouwen van kantoorpanden naar woningen. Dit biedt nieuwe impulsen en zorgt voor een dynamisch woonmilieu met een grote variatie aan leef- en werkstijlen. 
 

Eén van de grotere transformatieprojecten van Nederland is de herontwikkeling van het voormalige hoofdkantoor van Deloitte te Rotterdam: 'De Admiraliteit'. Het kantoorgebouw is getransformeerd naar een woongebouw met 658 zelfstandige woonstudio's en appartementen voor studenten. Woningen zijn 20-55m2 in oppervlakte. Iedere woning heeft een eigen voordeur, een eigen keuken en zelfstandige sanitaire voorzieningen. Spindler Installatietechniek te Rotterdam heeft Prenger benaderd om alle (elektrische) radiatoren te leveren voor de badkamer(s). Ondanks dat het hier om ‘inpandige’ badkamers gaat, is door plaatsing van deze radiatoren een extra stukje comfort toegevoegd.   
Bij transformatie van kantoor naar woonruimte is het op CV en sanitair gebied niet altijd eenvoudig. Vooral het leidingwerk kan een puzzel zijn. In dit project is daarom gekozen voor een ‘stekker’ klare oplossing namelijk de Preko HP volledig elektrische badkamerradiator. Montage van deze radiator is zeer eenvoudig;  slechts vier schroeven in de muur en de stekker in het stopcontact, en de radiator werkt.
Op deze manier zijn niet alleen in Rotterdam maar ook in Utrecht en Amsterdam studentencomplexen ingevuld. De Preko HP volledig elektrische badkamerradiatoren worden ook in heel veel verzorgingshuisvesting en seniorenwoningen toegepast. Ook door de vele, energiezuinige woningen met alleen vloerverwarming is de Preko HP elektrische badkamerradiator vaak een noodzakelijke aanvulling op de warmtebehoefte in badkamers.

Link: www.prenger.nl/projecten-2/deadmiraliteitrotterdam.html
 
Prenger Warmtetechniek BV
Spinfondsweg 15
8171 NT Vaassen
Email: info@prenger.nl
Website: www.prenger
Telefoon: +31 (0)183 – 626 066