Werkkleding ontworpen voor hergebruik

Artikel delen

In een nieuwe, betere wereld is er geen ruimte meer voor afval. Tricorp Workwear en Textielbedrijf Dutch Awearness presenteren dan ook met trots Saved by Design!
 

Hiermee realiseren deze vooraanstaande bedrijven werkkleding die aan alle veiligheidsvoorwaarden voldoen en voor hergebruik ontworpen zijn. Zo wordt CO2 uitstoot verminderd en krijgt de maatschappelijk verantwoord geproduceerde, industriële kleding een tweede, derde of zelfs vierde leven zonder aan kwaliteit te verliezen.
 

Handen ineen

Het Saved by Design concept ontstond door een nieuwe samenwerking tussen Tricorp: Nederlandse marktleider als producent van werkkleding en het circulaire textielbedrijf Dutch Awearness.
 
Hendrik Stiksma, commercieel directeur van Tricorp: “We hebben ons tot doel gesteld dat de kleding die we aanbieden, gemaakt moet worden volgens de principes van een circulaire economie. We hebben een deel van de reguliere Tricorp collectie hiervoor geschikt gemaakt om zo de textielafvalberg te verkleinen.”
 

Resellers aanmoedigen

Tricorp en Dutch Awearness nemen samen de verantwoordelijkheid om alle partners in het proces te betrekken. “Wij nodigen ze uit om samen met ons en hun klanten de wereld een betere plaats te maken, waar geen ruimte is voor afval”, aldus Stiksma. “We produceren op een maatschappelijk verantwoorde wijze met fabrikanten die zich conformeren aan de gedragsregels van de Fair Wear Foundation. Onze manier van werken vermindert tevens de CO2 uitstoot. Samen met de resellers willen wij de kring sluiten, waardoor er een cirkel ontstaat waarin afval een grondstof is.”

“Na gebruik van de kleding wordt die door Dutch Awearness teruggenomen”, legt Rien Otto, Directeur Dutch Awearness uit. “Vervolgens wordt het verwerkt en gesmolten zodat er weer garens en doek van wordt gemaakt dat terugkomt in de keten. De stof wordt de basis voor nieuwe kleding met een DA Inside label.”