Timelapse betoncasco kerkgebouw

Artikel delen

In ruim zeven minuten monteert MBS Cascobouw het betoncasco van de nieuwbouw voor de Gereformeerde Gemeente te Nieuw-Beijerland. Althans, op de timelapse die het bedrijf liet maken. Het toekomstige kerkgebouw heeft 930 zitplaatsen.


Aan de zuidrand van Nieuw-Beijerland wordt een kerk voor 930 bezoekers en met vijf zalen gerealiseerd. Bij de kerk komt een pastorie. De kerk vervangt de huidige in het dorp. Nieuwbouw op die plek was niet mogelijk. De kerk is een ontwerp van RoosRos Architecten. Aannemer van het werk is Bouwbedrijf Boogert BV te Oosterland. Constructeur is Ingenieursbureau K. van Zandwijk uit Nieuw-Beijerland.
Grote telescoopkranen plaatsten het prefab casco van het nieuwe kerkgebouw van de gereformeerde gemeente te Nieuw-Beijerland. De kerktoren wordt 30 meter hoog en bestaat uit twee elementen van 47 ton.

Meer beelden (onder meer vanuit een drone!) en achtergrondinformatie vindt u hier.