Vacuüm zonnecollectoren: duurzaam met meer rendement

Artikel delen

S-Energy Nederland is een bekende leverancier van zonnecollectoren, zonnepanelen, energie-opslag en LED verlichting. Met name de zonnecollectoren zijn een steeds belangrijker segment voor de onderneming uit Groningen. Waarom? Ze zijn helemaal van deze tijd. Duurzaam en zuinig met een hoog rendement door prijswinnende technologie.
 

 

Hoge isolatiewaarde

Vooral de collectoren van het Duitse merk S-Power worden veel geleverd. S-Power zonnecollectoren bestaan uit enkelzijdige glazen buizen waarbinnen sprake is van een volledig vacuüm. In het volledig vacuüm bevindt zich de zonabsorber unit. Door het vacuüm is er sprake van een zeer hoge isolatiewaarde, maar bovenal kan de zonabsorber unit niet verouderen. Dit komt door het volledig ontbreken van zuurstof in de glazen buis. Hierdoor is het rendement van deze buizen, zelfs na meer dan 20 jaar, nog 100 procent.

Prijswinnend

Het systeem heeft wereldwijd al diverse innovatieprijzen gewonnen, waaronder de Otti AWARD en de Intersolar AWARD. Zelfs bij temperaturen ver beneden 0 graden Celsius, of bewolkt weer halen deze buizen een aantrekkelijk rendement. De buizen zijn leverbaar in Heatpipe en Direct Flow. Het laatste type kan horizontaal èn verticaal gemonteerd worden. Dit geeft zelfs designmogelijkheden.

Subsidie

De goede energieresultaten geven het S-Power systeem de mogelijkheid om primair als verwarmingsbron toegepast te worden in woningen. De CV ketel, hout of pelletkachel kan hierbij als back-up werken. Doorgaans is dit juist andersom. De overheid stimuleert de aankoop van een S-Power zonnecollector systeem door middel van ISDE subsidie.

Meer weten? Kijk eens op www.s-energynederland.nl of neem contact op met de Heer Venema, hij vertelt u er graag meer over. 06-43173588