Verrolbare overkapping bij renovatie

Artikel delen

De inzet van een verrolbare overkapping bij de renovatie van rijtjeswoningen in Zwolle toonde aan dat dit veel voordelen oplevert. De aannemer kan weersonafhankelijk werken zonder verlet, haalt zijn planning en komt afspraken voor (vervolg)projecten na. De corporatie heeft extra zekerheid over proces, kwaliteit en snelheid.
 

Bovendien kunnen de bewoners in hun woningen blijven tijdens de renovatiewerkzaamheden, terwijl hun huisraad veilig is beschermd tegen nat weer. Bedrijfsleider Klaas Kragt van Yelloo Materieeldienst: ‘Zo’n verrijdbare dakconstructie is een extra investering, maar met zoveel voordelen verdient de investering zich snel terug.’

Met het Layher zeilregeldak van ruim 10 meter breed en een vrije overspanning van 13 meter is het prima doorwerken, zelfs tot en met windkracht 8. Droog en comfortabel. Wanneer een deel klaar is, kunnen vier man het dak eenvoudig verrollen over de steiger. De stalen steiger is aan de gevel verankerd of kan met ballast verzwaard worden als verankering niet mogelijk is. ‘Dit systeem wordt vaker toegepast, zeker bij rijtjeswoningen. Het werkt toch een stuk plezieriger dan dat bij regen snel een openliggend dak met zeiltjes moet worden afgedekt.’

Kragt weet dat bedrijven regelmatig voor deze oplossing kiezen, maar hoopt dat woningcorporaties het vaker in bestekken gaan opnemen, omdat het juist richting bewoners zoveel pluspunten biedt. ‘Als de renovatiewerkzaamheden toelaten dat bewoners in hun woningen blijven zitten en je zegt dat met twee weken hun woning klaar is, maar door een regenperiode wordt dat langer, dan wordt niemand vrolijk. Met dit systeem kun je beloftes nakomen richting huurders. In de zomer is dit systeem minder noodzakelijk’, geeft hij toe. ‘Juist in najaar, winter en voorjaar biedt ons systeem uitkomst.’

Meer informatie: www.yelloo.nl