Binnenzonweringsdoek voor licht- en warmtewering

Artikel delen

Hunter Douglas presenteert een nieuw doek voor binnenzonwering: Sunscreen Panama Chrome. Dit doek verenigt een zeldzame combinatie eigenschappen voor licht- en warmtewering met behoud van zichtcontact. Zo heeft de het doek een zonreflectiewaarde van meer dan 75%; de hoogste graad voor binnenzonwerende doeken.  
 

Het doek heeft in alle vijf de beschikbare kleuren – inclusief de drie lichtste – ‘glare-classificatie 3’ volgens EN14501. Dat is de hoogste klasse voor doeken waarbij zichtcontact behouden blijft en een openheidsfactor van 3%. Sunscreen Panama Chrome dankt zijn glare-classificatie aan de speciale metalen coating van het doek. Die zorgt voor een essentiële waarde onder de 2% voor diffuse lichttransmissie. Onderwijsinstelling het Penta Scala Rietvelden College in Spijkenisse heeft de primeur voor ingebruikname van het nieuwe doek. Voor eind augustus dit jaar worden er 265 Panama Chrome doeken met het EOS®500 rolgordijnsysteem gemonteerd in nieuwe klaslokalen, als alternatief voor buitenzonwering.

De nieuwe binnenzonweringsdoeken hebben geen last van weersinvloeden, vuil en effecten van buitenaf. Dat resulteert in minder onderhoud, een lange levensduur (tot wel twee keer die van buitenzonwering) en dus lagere exploitatiekosten. Alle vijf de kleuren waarin het nieuwe doek beschikbaar is – van Black naar White – hebben een gecertificeerde zonreflectiewaarde van meer dan 75%. Naast deze warmtewerende eigenschap heeft het doek ook uitstekende lichtwerende kwaliteiten. De speciale metalen coating van het doek zorgt voor een waarde onder de 2% voor diffuse lichttransmissie. Tegelijkertijd ligt de directe lichttransmissie op 3%. Die combinatie levert de glare classificatie 3 volgens EN14502 op.  

Het nieuwe doek van Hunter Douglas is door de samenstelling van glasvezel en PVC robuust en kan tegen een stootje, een belangrijke bijkomstigheid in een schoolomgeving met jonge leerlingen. Het project bij het Penta Scala Rietvelden College te Spijkenisse is een samenwerking tussen de Jaloezieënfabriek Zuid uit Rotterdam en Hunter Douglas.  

Hunter Douglas Europe B.V., www.hunterdouglas.nl