Brandwerende lijm en kit

Artikel delen

Bostik Fireseal CF is een brandwerende lijm op dispersiebasis. Deze lijm van Bostik is tijdens normale omstandigheden enigszins flexibel, maar vormt zich tijdens brand om tot een hard brandwerend schild. Bostik introduceert daarnaast een brandvertragende siliconenkit en een brandvertragend PU schuim.
 

Bostik Fireseal CF is speciaal ontwikkeld voor verlijming van brandwerende (steenwol)isolatieplaten die onder andere worden toepast als bekledingsmateriaal voor brandisolatie van stalen draagconstructies.  

De Bostik Fireseal S is een neutrale brandvertragende siliconenkit. Het product is bij uitstek geschikt voor een brandwerende afdichting van onder andere aansluit- en bewegingsvoegen. Denk aan voegen rondom kozijnen en bij wand- en plafondaansluitingen en brandwerende afdichting van doorvoeren van pijpen en kabels.  

Tot slot heeft Bostik nog een brandvertragend PU schuim in het assortiment: Bostik PU Foam Fire Retardant. Dit product is een direct gebruiksklare brandvertragende polyurethaan schuim en zeer geschikt voor het brandwerend afdichten van bouwkundige voegen tot 40 mm.  

Bostik, www.bostik.nl