Dakpan OVH nu in twee oer-Hollandse tinten

Artikel delen

Stijlen en smaken van architecten en opdrachtgevers evolueren continu. Daarom investeert producent van dakpannen Monier onophoudelijk in nieuwe dakpanvormen en -kleuren die inspelen op actuele smaaktrends. Met de introductie van de tinten Woerdens grijs gesmoord en Woerdens rood bont voegt het bedrijf twee oer-Hollandse tinten toe aan de kleurwaaier van de keramische dakpan OVH 206.
 

Architecten vinden de dakpan OVH 206 in Woerdens grijs gesmoord een goede kleurnuance voor klassieke woningen.

 

Monier voert de kleur Woerdens rood bont opnieuw in omdat veel opdrachtgevers meer warmte op hun dak willen.

 

De OVH 206 is een variant op een van Moniers meest traditionele dakpanmodellen, waarmee al meer dan een eeuw daken worden bedekt. De Opnieuw Verbeterde Holle is een keramische dakpan met een klassieke en exclusieve uitstraling. Wie kiest voor de OVH 206 verzekert zich van een typisch Hollands dak. Tot dusver was de OVH 206 beschikbaar in negen verschillende kleuren en afwerkingen. Er komen nu twee kleuren bij. De dakpan is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie.

De kleur Woerdens grijs gesmoord is ontwikkeld op vraag van architecten die deze tint een goede kleurnuance vinden voor woningen in klassieke stijl. De speciale kleur wordt verkregen door vóór het bakken van de OVH 206 een engobe op de keramische dakpan aan te brengen. Na het bakken krijgt de geëngobeerde keramische dakpan daardoor een historische grijskleur.  

Woerdens rood bont is een tint die terug is van weggeweest. Monier voert de kleur opnieuw in omdat heel veel opdrachtgevers meer warmte op hun dak willen, zoals vroeger. Het resultaat geeft rijk genuanceerde daken als resultaat, met tinten die schakeren van licht tot dieprood.  

Op alle dakpannen van Monier – keramisch én beton – geldt een garantie van 30 jaar. Dit houdt in dat de pannen vorstbestendig, waterdicht en bestand tegen breuk zijn, volgens de daarvoor geldende Europese normen.  

Monier Benelux, www.monier.nl.