Dubbel-effectieve trainingen on the job

Artikel delen

Over de noodzaak van trainingen voor medewerkers van onder andere schilder- en onderhoudsbedrijven bestaat geen discussie. Iedereen beseft dat het vakmanschap moet wordt bijgehouden en dat nieuwe technieken en producten scholing vereisen. Het is echter lastig mensen naar cursussen te sturen in een tijd dat ze hard nodig zijn op projecten. ‘Daarom starten wij dit najaar met trainingen on the job’, aldus Martine van der Velpen, manager trainingen en loopbaanadvies van opleider Savantis. ‘In het bedrijf of op een project. Zo kan de instructeur alles helder uitleggen, voordoen en zelfs meehelpen.’
 

Training on the job is een effectieve oplossing die zorgt dat een bedrijf geen verleturen en -kosten aan cursussen buitenshuis kwijt is. En tevens effectief omdat de instructeur ‘hands on’ op een project alles in de praktijk kan verduidelijken, zodat het direct wordt aangeleerd door de medewerkers. ‘Temeer daar deze trainingen in kleine groepen gaan plaatsvinden, tot maximaal zes man. Zo kun je de individuele vragen en kennislacunes adequaat behandelen. Als aanvulling daarop zetten wij, waar van toepassing, online ondersteuning in. Indien nodig doen we dat eveneens met interactie. De cursisten krijgen een dag of dagdeel training on the job, maar kunnen altijd terugvallen op zaken als online ondersteuning, beschikbare handleidingen en ons uitgebreide MBO-lesmateriaal dat wij zelf ontwikkelen.’

Menselijke omgang

Op de genoemde manier kunnen vakmensen heel gericht worden bijgespijkerd in disciplines als glaszetten, houtrenovatie, behangtechniek, duurzaam en verantwoord schilderen en metaalconservering, om een aantal vakgebieden te noemen. ‘Daarnaast zie je dat in de huidige bouwsector ontwikkelingen als werken met een flexibele arbeidsschil en ketensamenwerking actueel zijn. Daarom bieden wij als Savantis niet alleen vakinhoudelijke opleidingen, maar juist ook trainingen waarbij menselijke omgang en communicatie hoofdingrediënten zijn. Zoals ons trainingsaanbod in ‘resultaatgericht samenwerken’ voor management, middenkader en uitvoerenden. Of onze training ‘coachend uitvoerder of voorman’. Bedoeld om goed en soepel te kunnen werken met je collega’s maar ook met (eenmalig) ingehuurde krachten, van ZZP’ers tot uitzendkrachten. Dit brede trainingenpalet past bij het huidige DNA van de bouwsector, waarin naast vakkennis ook processen, samenwerking en communicatie doorslaggevend zijn binnen projecten. Savantis zorgt voor een perfecte match van mensen binnen dit specifieke bouw-DNA binnen uw eigen bedrijf en op maat.’

Meer informatie:
Savantis, Waddinxveen
Telefoon 0182-641111
training@savantis.nl
www.savantis.nl