Licht binnen zonder hinder

Artikel delen

Storende lichtinval weren? Dat betekent helaas ook dat je vaak een groot deel van het natuurlijke licht moet buitensluiten. Serge Ferrari, producent van architecturale zonwering, lost het probleem op met Soltis 88, de nieuwe binnenzonwering met de innovatieve Précontraint®-technologie. Deze zonwering verenigt thermisch en visueel comfort en leent zich zowel voor particuliere woningen als grote projecten.
 

Zonwering aan de binnenkant dient vooral om hinderlijke lichtweerkaatsing te weren. Om ook de zonnewarmte te weren, is zonwering aan de buitenzijde vereist. Dat is het algemeen geldende basisprincipe van zonwering. Toch kan ook binnenzonwering, indien goed geconcipieerd, het zonlicht zodanig filteren dat het visuele én thermische comfort stijgt.

Serge Ferrari, met 40 jaar technologische innovatie in zonwering, bewijst dat met de nieuwe Soltis 88, screens van hoogwaardig polyester met de innovatieve Précontraint®-technologie. Het unieke is dat de warmte van de zoninstraling gefilterd wordt, terwijl het zicht naar buiten en de natuurlijke lichtinval grotendeels behouden blijven. Soltis 88 dankt de speciale eigenschappen aan de regelmatigheid en optimale openingsfactor van 8 procent.

Ook het dragend materiaal bestaat uit kabels van hoogwaardig polyester met Précontraint®-technologie. Tijdens de hele fabricagecyclus wordt de composiet onder spanning gehouden. Deze speciale techniek resulteert in bijzondere technische eigenschappen op het vlak van prestaties, levensduur en hoge UV-bestendigheid. Het materiaal is scheurvast en rekt niet uit.

Soltis 88 biedt een waaier van zeventien kleuren die gedeeltelijk met andere Soltis-assortimenten kunnen worden gecombineerd. Het materiaal is gecertificeerd op het gebied van vlamvertraging en voorzien van het GreenGuard Gold certificaat. De screens zijn 100% recyclebaar via Texyloop.

Serge Ferrari, www.sergeferrari.com