Multitools met geoptimaliseerde accessoire-opname

Artikel delen

Vijf nieuwe professionele multitools van Bosch zijn uitgerust met de nieuwe accessoire-opname Starlock. Dit systeem hebben Bosch en Fein, wereldmarktleider voor oscillerende elektrische gereedschappen, samen ontwikkeld.
 

De vijf nieuwe modellen zijn: de kabelgebonden machines GOP 55-36 Professional, GOP 40-30 Professional en GOP 30-28 Professional evenals de accumultitools GOP 18 V-28 Professional en GOP 10,8 V-28 Professional. De multitools zijn er in drie vermogensklassen: Starlock, StarlockPlus en StarlockMax. Er zijn in totaal 32 Starlock-accessoires, vier StarlockPLUS-accessoires en twaalf StarlockMax-accessoires verkrijgbaar. De kleinere vermogensklassen passen steeds op de grotere machine. Dat betekent dat de 48 accessoires allemaal compatibel zijn met de StarlockMax-machine. Bovendien zijn alle Starlock-accessoires achterwaarts compatibel met de tot nu toe verkrijgbare oscillerende elektrische gereedschappen.

De GOP 55-36 Professional (StarlockMax, 550 watt) is de krachtigste machine van zijn klasse en biedt een hoge bewerkingssnelheid voor zware klussen, zoals het maken van openingen en sleuven bij de renovatie van dakconstructies. De GOP 40-30 Professional (StarlockPlus, 400 watt) werkt dankzij een kleinere oscillatiehoek preciezer. De GOP 30-28 Professional (StarlockPlus, 300 watt) kan flexibel ingezet worden, bijvoorbeeld bij de sanitairinstallatie voor het uitfrezen van voegen bij wand- en vloertegels. De accumultitool GOP 18 V-28 Professional (StarlockPlus) biedt nagenoeg hetzelfde vermogen als de GOP 40-30 Professional, maar dan zonder kabel. De machine met 10,8 volt, de GOP 10,8 V-28 Professional (Starlock) wordt aangeraden voor kleine aanpassingen: bijvoorbeeld het afzagen van het laatste storende hoekje, zodat de inbouwkast precies in de nis past.  

De professionele multitools GOP 55-36 Professional, GOP 40-30 Professional en de accumultitool GOP 18 V-28 Professional onderscheiden zich door het nieuwe ‘Snap-In’-systeem. Hiermee kan men snel en zonder gereedschap binnen slechts drie seconden accessoires verwisselen. Het systeem functioneert hetzelfde als een skibinding: accessoire aanbrengen, Starlock-opname erop drukken, klaar. Het accessoire zit al vast en de gebruiker kan direct beginnen. Voor het losmaken van het accessoire hoeft enkel de hendel op de machinekop bediend te worden.

Robert Bosch B.V., www.bosch-pt.nl