Schroevendraaiers met diamant gecoate tip

Artikel delen

Bij continu gebruik kan de tip van een schroevendraaier verslijten of stuk gaan. Dat vermindert de doeltreffendheid en de nuttige levensduur. Als antwoord op dit frustrerende probleem, heeft Stanley® een assortiment Fatmax®-schroevendraaiers met diamant gecoate tip ontwikkeld. Deze grijpen beter aan, de tip gaat tot 50% langer mee en de prestaties zijn superieur in vergelijking met standaardschroevendraaiers.
 

Door de grip in de schroeven te verhogen, kunnen deze gemakkelijk vast- en losgedraaid worden. Dat geldt vooral bij schroeven die gestript of beschadigd zijn. Deze innovatieve nieuwe tip wordt behandeld met een diamant coating, die slippen of losschieten voorkomt. De nieuwe schroevendraaiers met diamant gecoate tip hebben bovendien 100% betere koppeloverdracht in vergelijking met vorige, soortgelijke modellen.

De Fatmax-schroevendraaiers met diamant gecoate tip zijn ontworpen voor allerlei jobs en zijn vooral essentieel voor elektriciens, aannemers, HVAC-aannemers en professionals die het gereedschap dagelijks intensief gebruiken. De nieuwe schroevendraaiers verminderen het uitschuiven; een veel voorkomende oorzaak van het verslijten van de tip en schade aan de schroefkoppen of de omliggende oppervlakken. De coating voor de schroevendraaierkoppen is een industriële gesimuleerde diamanten korrel, ook bekend als siliciumcarbide. Deze zorgt voor maximale sterkte en de langst mogelijke levensduur.  

Het gereedschap heeft een zwarte fosfaatkling voor een betere corrosieweerstand, met staal uit chroom-vanadium om de kans op buigen en breken te verkleinen. De ergonomische handgreep uit trimateriaal zorgt voor meer koppel op de kop voor intensieve schroeftoepassingen en reduceert vermoeidheid in de handen bij langdurig gebruik. Bovendien hebben de handgrepen een handige kleurcode, zodat gebruikers snel en eenvoudig schroevendraaiers van de juiste grootte voor de klus kunnen kiezen.

STANLEY® Tools Nederland, www.stanleyworks.nl