Vacuümisolatie: oplossing voor ruimtebesparend isoleren

Artikel delen

In Tilburg is onlangs de Perosiflat grondig opgeknapt. Hierbij is de complete buitengevel gerenoveerd en zijn in de bestaande houten kozijnen glazen sandwichpanelen geplaatst en voorzien van iQ vip [R]evolution®. Hiermee wordt een isolatiewaarde behaald van Rc 3.4 m² K/W. bij een totale pakketdikte van maar 36mm. Dit staat gelijk aan een U-waarde van 0.29 W/(m².K) 

 
De eisen ten aanzien van de energieprestaties voor renovaties van bestaande gebouwen worden steeds zwaarder. Tegelijk geldt dat er bij renovatie vaak geen ruimte is voor de traditionele isolatiematerialen. Het aanpassen van bestaande constructies en installaties brengt meestal veel en tijdrovende werkzaamheden met zich mee. Met iQ vip [R]evolution® kunnen deze problemen voorkomen worden. Dit is vacuümisolatie die uitstekend kan worden verwerkt in sandwichpanelen. 
 
Bij gebruik van traditionele isolatiematerialen was in de Perosiflat een totale pakketdikte van minimaal 90mm benodigd geweest. Door gebruik te maken van vacuümisolatie kan de bestaande detaillering ongewijzigd blijven en levert dit een veel hogere isolatiewaarde op.  
 
Naast de toepassing van iQ vip [R]evolution® in sandwichpanelen zijn er nog veel andere toepassingsgebieden waarin dit isolatiemateriaal uitstekend tot zijn recht komt. Hierbij valt te denken aan deuren, daken en vloeren. 
 
Informatie: Panelen Holland B.V., Oosterwolde, (0516) 56 85 68 , www.panelenholland.nl