Vernieuwde schroefankers voor veel toepassingen

Artikel delen

Schroevenfabrikant HECO heeft zijn assortiment betonschroeven volledig vernieuwd. De MULTI-MONTI®-plus schroefankers zijn sneller te verwerken, kunnen een twintig procent hogere belasting aan en zijn geschikt voor een veel breder scala aan toepassingen. De schroefankers zijn goedgekeurd volgens de ETA-15/0784 standaard en ook de goedkeuring voor het gebruik in aardbevingsgevoelige gebieden conform categorie C1 is inmiddels verleend.
 

Kern van de vernieuwing van het assortiment schroefankers is de geoptimaliseerde betondraad. Die heeft daardoor nu een nog groter effectief verbindingsoppervlak in het beton, waardoor de schroef een veel hogere belasting kan dragen. Dankzij de versterkte vertanding aan de schroefpunt kan de MMS-plus gemakkelijker aangezet worden en is de schroef minder onderhevig aan slijtage. De grotere diameter van zowel de schroefpunt als van de schroefdraad zorgt ervoor, dat de schroef beter door het beton snijdt.

De standaarduitvoering van de MMS-plus heeft een zeshoekige kop met aangeperste schijf. Het assortiment bestaat uit talrijke varianten en biedt een breed spectrum aan diameters (van 6 tot 20 mm) en belastingsklassen. Nieuw in het assortiment is de MMS-plus V, een voorsteekanker voor bevestigingen met voorsteek- en afstandsmontage.

HECO zet wat betreft de ETA-certificering in op een zeer omvangrijk palet aan toepassingen, dat de gebruiker een hoge mate van flexibiliteit en veiligheid biedt. Andere nationale en internationale goedkeuringen, bijvoorbeeld voor het gebruik van de schroefankers in gescheurd en ongescheurd beton en kanaalplaatvloeren, zijn eveneens aangevraagd. De goedkeuring voor het meervoudig gebruik in jong beton wordt eveneens binnenkort verwacht.

HECO, www.heco-schrauben.nl