Weersbestendige verduurzaming van hout

Artikel delen

De gebruiksklare coating Zwaluw® Woodsealer, op basis van acrylaatdispersie, is zeer geschikt voor het conserveren van vurenhout, meranti, merbau en gelamineerd hout (triplex, multiplex). Deze nieuwe coating van Den Braven is snel aan te brengen en te reinigen en is goed overschilderbaar met watergedragen en synthetische verven. In tegenstelling tot andere sealers is deze coating toepasbaar voor zowel plaatmateriaal als kops hout.
 

Zwaluw® Woodsealer is speciaal ontwikkeld voor het verduurzamen en weersbestendig maken van hout, met name de zaagkanten. De beschermende coating is zeer geschikt voor het permanent afdichten van kopse kanten en vlakken van multiplex en houten plaatmateriaal. Woodsealer is niet corrosief ten opzichte van metalen.  

De coating kan prima overschilderd worden met vrijwel alle soorten verven en is het best overschilderbaar na volledige uitharding. Den Braven adviseert om vooraf de verdraagzaamheid met de verf te testen. De vloeibare coating wordt bij voorkeur met een roller gelijkmatig aangebracht. Na droging van de eerste laag kan men een tweede laag aanbrengen, waarna een weerbestendige en duurzame coating ontstaat.  

Zwaluw Woodsealer is SKH gecertificeerd en voldoet daarmee aan de beoordelingsgrondslag voor afdichtmiddelen voor de timmerindustrie. De coating is getest door SHR Hout Research en goedgekeurd door SKH (Stichting Keuringsbureau Hout).

Den Braven Benelux, www.denbraven.com