‘Wireless Charging’-accu’s met 10,8 volt

Artikel delen

Het ‘Wireless Charging’-systeem van Bosch krijgt een compacte en tevens krachtige uitbreiding in de 10,8 volt-klasse: de GBA 10,8 V 2,5 Ah OW-B Professional. De vakman kan zo voor de eerste keer profiteren van de voordelen van inductief opladen in de 10,8 volt-klasse.  
 

Net als bij de 18 volt-machines worden de gereedschappen bij elk contact met het oplaadapparaat opgeladen en zijn zo altijd gereed voor gebruik. Tevens zijn de oplaadstations robuuster dan gewone oplaadapparaten: ze hebben geen contactpunten meer en zijn daarom ongevoelig voor water, stof en vuil. Naast de stationaire oplossing met frame dat aan werkbanken, rekken of op werkbladen gemonteerd kan worden, zijn er ook voor de 10,8 volt-klasse mobiele oplossingen, zoals het oplaadstation ‘Wireless Charging L-BOXX Bay’. Door een dienovereenkomstige inlay-set worden de 10,8 volt-accu’s direct in de L-BOXX op weg naar de inzetlocatie opgeladen.

Met het oplaadstation is de 2,5 Ah-accu in slechts 40 tot 70 minuten voor 80 procent opgeladen, afhankelijk van stroomvoorziening en voertuigtype. Het gelijktijdig opladen van twee accu’s maakt bovendien zeer lang werken op locatie mogelijk. Het opladen gebeurt via de 12-volt-aansluiting in het voertuig. Als alternatief kan het mobiele oplaadstation ook direct op een aanwezig 220-volt-boordspanningsstopcontact worden aangesloten.  

Wie al een oplaadapparaat GAL 1830 W Professional of een oplaadstation ‘Wireless Charging L-BOXX Bay’ heeft, kan de 10,8 volt-accu direct opladen: deze is compatibel met het huidige systeem. Bovendien is de accu, op enkele constructie-afhankelijke uitzonderingen na, compatibel met alle accugereedschappen van dezelfde voltklasse. Het 10,8 volt-programma omvat momenteel 27 machines van de schroefboormachine tot en met de stofzuiger.

De 10,8 volt ‘Wireless Charging’-accu’s zijn bij de dealer los verkrijgbaar voor 74,95 euro of als starterset met accu en ‘Wireless Charging’-oplaadapparaat GAL 1830 W Professional voor 129,95 euro. Alle genoemde prijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen, excl. btw.  

Robert Bosch B.V., www.bosch-pt.nl