Bouwer profiteert van flexibele verhuur bouwmaterieel

Artikel delen

De Aannemers Inkoop Centrale (AIC) heeft vanuit de Lorentzstraat in Harderwijk alles in huis aan producten en materieel voor onder andere bouwbedrijven, zzp’ers, hoveniers, metselaars, timmerlui, installateurs en stukadoors. Tevens kan men er terecht voor de huur van kleine producten als machines, gereedschappen en rolsteigers.
 

Het bedrijf heeft aan de Harderwijkerweg in Ermelo een vestiging van ruim 8.000 m2 voor de projectmatige verhuur van bijvoorbeeld bouwplaatsinrichting, bouwliften en steigers. ‘Het is makkelijk, overzichtelijk en kostentechnisch aantrekkelijk om voor een project het benodigde materieel te huren in plaats van zelf materieel te hebben, dat vaak niet de beste en meest efficiënte oplossing biedt. AIC denkt mee in het bouwproces, begeleidt en ontzorgt’, aldus Gijs Bont van de afdeling verhuur van AIC.

Het verschilt per regio in Nederland, per grootte van bouwbedrijf en het wel of niet hebben van een eigen materieeldienst, maar Gijs Bont ziet een duidelijke trend dat partijen overgaan naar een compactere basis aan eigen materieel. ‘Je zag het eerder met het personeelsbestand, een vaste kern en inhuur als dat nodig is. Ook wat het eigen materieel betreft wil de bouwonderneming een doeltreffende invulling. Je hebt immers weinig aan een groot terrein vol spullen, die je af en toe nodig hebt. Ook blijkt vaak dat aanwezige producten net niet geschikt zijn voor een specifiek bouwproject. Daarom biedt onze verhuur een prima mogelijkheid om de materieelinzet efficiënt per project te organiseren. Met een breed assortiment aan steigers, ondersteuningen, ruwbouwbeveiliging, bouwmachines, artikelen voor bouwplaatsinrichting, hijsen, heffen, liften en zaken als klimaatbeheersing, veiligheidsmateriaal en meetinstrumenten.’

Totaalpakket

Gijs Bont: ‘AIC biedt een totaalpakket voor de aannemer, van werkvoorbereiding tot aan de uitvoering en alles daartussen. Onze verhuurvoorraad is uiteraard niet van elastiek, maar wij doen er alles aan om aan om de klant op tijd van zijn artikelen te voorzien. Het helpt als er een goede planning ligt, maar we zijn ook zo flexibel dat we in noodgevallen nog dezelfde dag iets kunnen betekenen voor de klant. Die flexibiliteit geldt ook voor de manier waarop men wil huren. Bevalt een product goed en wil men het na verhuur kopen, dan is dit bespreekbaar. We hebben ook gebruikt materieel voor een interessante prijs. Loopt een werk uit en daarmee ook de huurperiode, dan komen we er samen uit. We besteden veel zorg aan ons materieel, dat in orde moet zijn als men het inhuurt. Alles wat retour komt, gaat door de handen van onze technische dienst voor een check op betrouwbare werking. AIC groothandel in Harderwijk en de verhuurafdeling in Ermelo hebben in totaal 40 vakkundige medewerkers die de bouwpartijen kunnen helpen met een adequate materieelinzet per project.’

Informatie: www.aic.nl