Congres Voorlichtingsburo Wonen

Artikel delen

In november dit jaar organiseert het VBW een congress onder de titel “Innovatie en Duurzaamheid en de rol en het belang van de consument daarbij“. Doel van het congres: het bijpraten van de branche over actuele ontwikkelingen waardoor men slagvaardiger en marktconform kan opereren.
 

De bouw wordt, door veranderende marktomstandigheden en bemoeienis van de centrale overheid, in toenemende mate gedwongen ook de rol van de consument te erkennen en te respecteren. Er is dienaangaande zelfs wetgeving in de maak (ingaande Jan. 2018). Er zijn verschillende bouwbedrijven die dat al pro-actief oppakken en die groep zal steeds groter worden. VCW heeft gemeend de groep bouwers daar behulpzaam bij te kunnen zijn om gerichte informatie over “comfortabel wonen” aan de consument te kunnen aanbieden.

Doel van het congres

Zoals aangegeven: het bijpraten van de branche over actuele zaken mbt innovatie / duurzaamheid / consument / communicatie waardoor men slagvaardiger en marktconform kan opereren. Daarnaast reikt VBW sinds 2013 “de Nationale Innovatie en Duurzaamheidsprijs Wonen” uit aan een bedrijf in de sector wat zich onderscheidt op deze terreinen van collega’s in de branche. Het doel van de prijs is om de branche te stimuleren (nog) meer aan deze aspecten aandacht te geven in de bedrijfsplannen en ontwikkelingen.

Voor de eerste keer in 2016 worden er twee (gelijkwaardige) prijzen onder deze noemer uitgereikt. Eén voor de categorie producten en één voor de categorie bouwbedrijven.

Bezoekers

De bezoekers aan het congres zijn directies en management van fabrikanten / agenten / importeurs in afbouwproducten alsmede projectontwikkelaars en directie/management van bouwbedrijven (categorie 50 en meer medewerkers).
 

Datum en Loctie:

De datum van het congres is op maandag 21 November 2016 . Aanvang 13.00 uur. Einde ca 17.00 uur

Programma

13.00 -13.10 Opening door de voorzitter van VCW Wim van der Linden

13.10 -13.15 Intro door dagvoorzitter / directeur van VCW Bart Weijers

13.15 -13.45 Dhr. B.Wientjes Entrepeneurschap inde(bouw)onderneming
Dhr. Bernard Wientjes was van mei 2005 tot juli 2014 voorzitter van VN0 – NCW. Thans bekleedt hij de leerstoel Ondernemerschap en Leiderschap aan de Univ. Van Utrecht en is hij o.a. Pres. Comm. Bij KPMG  

13.45 -14.15 Dhr. H. van Osch Duurzaamheid in hart en nieren (case)
Dhr. Hugo van Osch is een ondernemer in natuursteen verwerking die duurzaamheid diep in de genen heeft zitten en heeft dat in zeer vergaande mate in het gehele bedrijfsproces geïntegreerd. Hij strijdt dagelijks voor een beter milieu en maximale aandacht voor de rol en verantwoordelijkheid van de mens daarin.

14.15 -14.45 Dhr. W. Van der Leij De consument de spil in de markt.
Dhr. Wouter van der Leij is directeur van Ocean Blue Company. Dit bedrijf begeleidt bedrijven in het proces om de klant in alle gevallen centraal te stellen en te zien als de ultieme factor in het bedrijfsproces.

14.45 -15.15 Pauze

15.15 -15.45 Dhr. M. Verhagen Visie Bouwend Nederland op I & D –
           Innovatie en Duurzaamheid
Dhr. Maxime Verhagen was o.a. minister van Buitenlandse zaken en later ook van economische zaken alsmede vice premier. Hij is nu voorzitter van Bouwend Nederland als opvolger van Eelco Brinkman.

15.45 -16.15 Dhr. F. Rutten Samenwerken brengt altijd voordeel
Dhr. Frits Rutten is parkmanager industrie Helmond en trekt de kar van een boeiend initiatief van het Helmondse bedrijfsleven om 40.000 m2 zonnepanelen geïnstalleerd te krijgen op de bedrijfsgebouwen. Een prachtig staaltje van samenwerken in het bedrijfsleven met alleen maar voordelen.

16.15 -16.45 Dhr. R. Braakman Communicatie; Alleen of samen?
Dhr. Ramses Braakman is directeur van het reclameburo “hart voor de zaak” in Leiden en adviseert de bouw en afbouw “sla de handen in één” en probeer niet allemaal apart het wiel uit te vinden.

16.45 -17.00 Uitreiking Nationale Innovatie & DuurzaamheidsprijsWonen
De prijs wordt uitgereikt aan twee ondernemingen die zich nadrukkelijk onderscheiden ten opzichte van collega’s in aandacht voor Innovatie en Duurzaamheid. Een ondernemer die producten voor wonen levert en een ondernemer die woningen op innovatieve en duurzame wijze bouwt.

17.00…….Slotdrankje / netwerk