De eerste bestelwagen van MAN

Artikel delen

MAN debuteert in de wereld van bestelwagens met de gloednieuwe TGE. Met de TGE introduceert MAN een bestelwagen als aanvulling aan de onderkant van het huidige truckassortiment en kan het merk nu dus al een bedrijfswagen leveren vanaf een GVW van 3 ton.
 

 

Volwaardige serviceprovider

Met een laadvermogensrange van 3,0 tot 50 ton ontwikkelt MAN zich tot een volwaardige serviceprovider die voor elke transportbehoefte een passende oplossing biedt. Met de nieuwe TGE brengt MAN al zijn bekende klantgeoriënteerde diensten van het trucksegment nu naar de bestelwagenklasse. Speciaal getraind en opgeleid personeel is beschikbaar als contactpunt. Jaren van ervaring en een soepele integratie met uiteenlopende opbouwers zijn daarbij net zo belangrijk.

Ruimte en laadcapaciteit

Het aanbod van carrosserievarianten bestaat uit meerdere bestelwagen versies en chassis-modellen met enkele en dubbele cabine. Vanzelfsprekend kan deze laatste af fabriek met een breed aanbod aan opbouwmogelijkheden worden geleverd. De nieuwe MAN TGE biedt een keuze uit twee wielbases, drie dakhoogten en drie lengteversies. De lengte van de gesloten bestelbussen loopt uiteen van 5.983 mm tot 6.833 mm en 7.388 mm voor de MAN TGE met grote overhang.

De hoogten worden geschat op 2.340 mm, 2.575 mm en 2.800 mm. Afhankelijk van de gekozen uitvoering bedraagt het maximale laadvolume 18,3 kuub. De basisversie van de MAN TGE begint bij een maximaal toelaatbaar gewicht van 3 ton en loopt op tot maximaal 5,5 ton. Via een trekhaak kan met een aanhanger nog eens maximaal 3,5 ton worden toegevoegd.

Aandrijving

Afhankelijk van het totale toegestane gewicht bestaat de keus uit voorwiel-, achterwiel- en vierwielaandrijving. De aandrijving gecombineerd worden met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een 8-traps automaat. De reeks 1.968 cc motoren bestaat uit vermogensvarianten van 75 kW/102 pk, 90 kW/122 pk, 103 kW/140 pk en 130 kW/177 pk.

De nieuwe MAN TGE is vanaf maart volgend jaar te bestellen.