Grote parkeerkelder met prefab wanden

Artikel delen

In opdracht van Waal Bouw uit Vlaardingen bouwt MBS Kelderbouw aan de Oude Haagweg 42-46 in Den Haag een parkeergarage van 2.200 m2 voor twee toekomstige appartementengebouwen. De parkeerkelder is door MBS Kelderbouw in korte tijd gerealiseerd met prefab wanden in een bouwput met Berliner wanden en traditionele bronbemaling. MBS Cascobouw is momenteel bezig met de montage van de twee appartementengebouwen.
 

Onder- en bovengronds bouwen is een complexe opgave vanwege de verschillende betrokken partijen en deelprocessen. In de afstemming van deze processen gaat het regelmatig mis. Vaak is er in de ontwerpfase te weinig aandacht voor de uitvoerbaarheid van ontwerpen. Tevens worden veel werken onvoldoende voorbereid waardoor in een later stadium technische aanpassingen nodig zijn. Deze aanpassingen gaan doorgaans gepaard met forse faalkosten. Om deze vermijdbare kosten terug te dringen, is het noodzakelijk om het gefaseerde karakter van het bouwproces te doorbreken. Vanuit deze gedachte heeft Waal Bouw aan MBS in het voortraject gevraagd om het complete proces van engineering, het vervaardigen van de prefab elementen en het samenstellen op de bouw met zeer beperkte werkruimte, voor hen uit te voeren. Daarbij moest het geheel just-in-time geleverd en gemonteerd worden. De prefab elementen zijn op de productielocatie van MBS in Vianen (MultiBeton) geproduceerd.
In elk gebouw van de twee toekomstige appartementengebouwen komen 33 appartementen met lift, ruim balkon / terras inclusief parkeergarage met bergingen. Het appartementencomplex is ontwikkeld door Van der Vorm Vastgoed uit Rotterdam.

MultiBouwSystemen

MBS Kelderbouw en MBS Cascobouw zijn onderdeel van de MBS-groep (MultiBouwSystemen), leverancier van prefab betonproducten. Regelmatig werken de werkmaatschappijen binnen de MBS-groep samen om opdrachtgevers de gewenste betonproducten voor het gehele bouwproject te leveren. De opdrachtgever heeft één aanspreekpunt en is zeker van hoogkwalitatieve homogene betonproducten geleverd door gespecialiseerde bedrijven.

MBS Kelderbouw / MBS Cascobouw, www.kelderbouw.nl / www.mbscascobouw.nl