Houtskeletbouw en isoleren

Artikel delen

Houtskeletbouw wordt alsmaar populairder. Zowel voor complete woningen, gebouw elementen en bijvoorbeeld gevelrenovatie oplossingen. Een mooi product, maar ook een product wat vraagt om andere oplossingen in vergelijking met projecten die volledig in steen worden uitgevoerd. Dat vraagt om een andere aanpak, ook als het gaat om isolatie.
 

Gevels van houtskeletbouw elementen worden met steeds zwaardere houten regels uitgevoerd om bijvoorbeeld grotere overspanningen of grotere constructies te kunnen ondersteunen. Doordat het aandeel hout in de gevel hierdoor steeds groter wordt, is het des te belangrijker dat er goed geïsoleerd wordt om aan de steeds strenger wordende isolatie eisen voor nieuwbouw en renovatie te voldoen. Hout is een ademend product en het is dan ook gewenst om met een isolatieproduct te werken dat ook ademend is om zo het gebouw niet af te sluiten

Optimaal ademend isoleren

Kingspan Insulation biedt hiervoor de ideale oplossing in de vorm van de Kingspan Kooltherm® K12 Frameplaat. De frameplaat is dampopen en heeft bovendien de beste isolatiewaarde in de markt met een lambda van 0,020 W/m•K. Door de Kooltherm® K12 toe te passen in houtskeletbouw, blijft het gebouw dus ademen en is het optimaal en slank geïsoleerd, twee vliegen in één klap.

Verwerking

De Kooltherm® K12 is gemakkelijk te verwerken, zowel op locatie als in de werkplaats wanneer er gebruik wordt gemaakt van systeembouw. Daarnaast is deze plaat kosteneffectief, heeft goede brandwerende eigenschappen en is onder andere voorzien van het DUBOkeur milieu certificaat en is dus uitermate duurzaam. De Kingspan Kooltherm® K12 Frameplaat is ook geschikt voor toepassing in metal stud wanden of als isolatie voor daken aan de binnenzijde van het dak tussen en over de gordingen.

www.kingspaninsulation.nl