Nieuwe productielijn, nieuw laminaat

Artikel delen

In september 2016 lanceert UNILIN het gloednieuwe Quick- Step Majestic-laminaat. De jongste telg in de familie combineert extrabrede planken met een natuurgetrouwe look. De komst van Majestic valt samen met een nieuw hoofdstuk in het productieproces. Met een nieuwe, hoogtechnologische productielijn is zij klaar voor de toekomst.
 

 

Ontwikkeling

"Met behulp van innovatieve technologieën ontwikkelt het R&D-team op basis van echte houten planken een eindproduct dat natuurlijke schoonheid combineert met de praktische kenmerken van een hoogwaardige laminaatvloer", zegt Ruben Desmet, General Manager Laminate bij UNILIN. "Zodra de prototypes klaar zijn, begint de zoektocht naar de perfecte productiemethode voor een prachtige, kwaliteitsvolle vloer, zodat deze de verwachtingen van onze klanten invult of zelfs overstijgt. Samen proberen we het optimale productiescenario uit te werken."

Slimme fabriek

Door de introductie van nieuwe technologieën ligt de focus in het productieproces voor laminaat bij UNILIN steeds vaker op automatisering en data-uitwisseling. In de nieuwe productielijn kondigt een product zichzelf aan op de hoofdcomputer, waarna het order via displays wordt doorgestuurd naar de productieoperatoren. "We bouwen gestaag aan een slimme fabriek", gaat Ruben verder. "Hier werken de verschillende productiestations niet langer als afzonderlijke eilanden, maar communiceren ze in real time met elkaar en met de werknemers die ze bedienen.“

Quick – Step Majestic

De Majestic-lijn is vanaf september 2016 verkrijgbaar in tien kleuren, van vintage en verouderd tot rustiek en glad. De collectie staat voor de grootste (2,05 m x 24 cm) en meest luxueuze laminaatvloer ooit van Quick-Step.

Dankzij de bijpassende texturen en de manier waarop de groef perfect aansluit op het karakter van de vloer, bieden deze planken een ongeëvenaarde authenticiteit. Daar komt nog bij dat de nieuwe lijn bijzonder duurzaam is, en uitermate bestand tegen water en krassen. Het gepatenteerde Uniclic-systeem, voor een snelle en eenvoudige installatie, maakt het plaatje compleet.

www.unilin.com