Accu-tapmachine met extra boor- en schroeffunctie

Artikel delen

Metabo breidt haar programma verder uit met een nieuwe tapmachine; de B 18 LTX BL Q I. De snoerloze 18-Volt tapmachine beschikt zowel over een boor- en schroeffunctie en is hiermee geschikt voor talrijke toepassingen.
 

Met de nieuwe tapmachine kan de professional met slechts één machine boren, schroeven en schroefdraad snijden. Zo boort de tapmachine gaten tot 13 mm diameter in metaal en snijdt deze nauwkeurig inwendige schroefdraad. De draadsnij-boorhouder heeft een vierkant-opname  voor tappen met maten M8 tot M12, om te voorkomen dat de tap slipt en het gereedschap of werkstuk beschadigd. In de boorhouder kunnen ook kleinere tappen en cilindrische boren van 1,5 tot 13 mm worden ingespannen.

Door slechts te drukken en te trekken wisselt de gebruiker in de tap-modus met draaiende motor slijtagevrij van draairichting. Hierdoor wordt het schroefdraad snel getapt en worden vooraf geboorde en reeds gelakte gaten tijdbesparend gereinigd van verf en poedercoating.

In de tapmodus is het koppel via het stelwiel  in te stellen op tien standen. Wisselt de gebruiker in de schroefmodus, dan kan hij met het tienstanden stelwieltje ook kleine schroeven seriematig vast schroeven.

De machine wordt aangedreven door een koolborstelloze motor. Met de toerentallen van 600 omwentelingen per minuut in de eerste stand en 2.050 omwentelingen in stand twee, is men zowel bij het boren van gaten en snijden van schroefdraad als ook bij het schroeven snel klaar. In het Pick+Mix systeem is de machine ook met de nieuwe, innovatieve LiHD-accupacks te combineren die een duidelijke plus aan kracht en looptijd bieden.

Metabo
www.metabo.nl