Aluminium dakrandbeveiliging: compleet modulair systeem

Artikel delen

Met de ontwikkeling van de Roval-RoofGuard, heeft Roval Aluminium het productassortiment verder uitgebreid. De modulaire dakrandbeveiliging maakt het werken op platte daken tot een hellingsgraad van maximaal 10? een stuk veiliger. Behalve als dakrandbeveiliging is het product ook geschikt om kwetsbare zones op het dak te beveiligen. Zoals airco-installaties of bijvoorbeeld lichtkoepels.
 

Het systeem is opgebouwd uit aluminium staanders, waar op eenvoudige wijze twee leuningen worden bevestigd. De staanders zijn in een robuuste, door Roval zelf ontwikkelde aluminium koppelvoet geplaatst. Vanuit deze koppelvoet lopen aluminium liggers iets boven het dak naar de uit gerecycled kunststof vervaardigde contragewichten. De aluminium constructie zorgt samen met deze contragewichten voor maximale stabiliteit van het complete systeem, waardoor de veiligheid binnen de gestelde normen wordt gewaarborgd.
Het systeem is modulair dus toekomstige uitbreidingen kunnen eenvoudig worden toegepast. Ook is het systeem te combineren met de verschillende modellen muurafdekkappen van de leverancier. De aluminium staanders kunnen eventueel onder de muurafdekkap tegen de opstaande betonnen of stenen dakrand worden bevestigd. Dit heeft als bijkomend voordeel dat het te benutten dakoppervlak wordt vergroot doordat er in dit geval geen liggers en contragewichten nodig zijn. Als het eindstuk vniet tegen een muur kan worden bevestigd, dan wordt gebruikgemaakt van twee, op elkaar gestapelde contragewichten.
Het systeem is getest (Aboma) en gecertificeerd en voldoet aan de norm EN 13374, klasse A.

Roval
www.roval.nl