Converteerbare 18/54V accu

Artikel delen

Afgelopen september presenteerde DEWALT het XR Flexvolt platform. Met als basis een converteerbare 18/54V accu. De accu is volledig terugwerkend compatibel met bestaande 18V machines van het merk, maar met de optie om de spanning tot 54V op te voeren voor zwaardere elektrische gereedschappen.
 

Meestal zijn accuplatformen een compromis tussen meer draagbaarheid en minder vermogen, tussen meer gebruiksgemak en een minder lange werktijd, als je ze vergelijkt met elektrisch gereedschap met snoer. DEWALT erkent de dagelijkse frustraties die deze beperkingen voor onze eindgebruikers met zich meebrengen en ontwikkelde daarom het XR Flexvolt systeem.

Het vermogen van de nieuwe accu opent nieuwe mogelijkheden op het vlak van zwaar bouwgereedschap. DEWALT lanceert daarom het nieuwe XR Flexvolt assortiment. Het assortiment bestaat uit 8 Brushless producten: een 54V haakse slijper, een 54V cirkelzaag, een 54V Alligatorzaag, een 54V reciprozaag, een 54V invalzaag, een 54V tafelzaag, en twee 54V afkort- en verstekzaagmachines (216 & 250mm). Dit zijn snoerloze gereedschappen voor zware toepassingen met dezelfde nauwkeurigheid, dezelfde capaciteit en hetzelfde vermogen als gereedschap met snoer.

De 54V XR  tafelzaag kan met slechts één acculading 90 m OSB van 19 mm dik zagen en toch gemakkelijk van de ene naar de andere ruimte gedragen worden zonder dat er een stopcontact nodig is.

Maarten Van de Graaf, Brand Manager bij DEWALT vertelt: “Eenvoudig uitgelegd is het XR Flexvolt assortiment van DEWALT is het volgende hoofdstuk op het vlak van accutechnologie. DEWALT lanceert een assortiment van gereedschappen dat niet alleen extreem krachtig is – het biedt per laadbeurt ook een looptijd die voor de meeste gebruikers meer dan een dag duurt. Deze technologie biedt eindeloos veel potentieel: voor alle mogelijke vakmannen. Een dakwerker is één van de vele praktische voorbeelden.

Een dakwerker gebruikt normaal liever een accumachine bij zijn werkzaamheden op hoogte, omdat hij dan meer bewegingsvrijheid heeft en geen last heeft van kabels. Maar hij moet toch nog altijd een gesnoerde cirkelzaag meenemen omdat die voldoende vermogen moet hebben om balkwerk door te zagen. Dat is nu verleden tijd. Het nieuwe XR Flexvolt assortiment bevat niet alleen een cirkelzaag met de kracht om die grotere stukken hout door te zagen, maar heeft een accu die ook voor de tafelzaag en de verstekzaag kan worden

gebruikt. Dat biedt een grote flexibiliteit. De accu kan bovendien ook met bestaande 18V machines worden uitgewisseld, waardoor één groot platform wordt gecreëerd. “

DEWALT
www.dewalt.nl