Interieurbouw Vakbeurs verwelkomt Materia

Artikel delen

Evenementenhal heeft in Materia een nieuwe samenwerkingspartner gevonden voor drie vakbeurzen, waaronder Interieurbouw Vakbeurs Hardenberg. Materia – het leidende internationale platform op het gebied van materiaalinnovatie – stelt speciaal voor Interieurbouw Vakbeurs Hardenberg een materialententoonstelling op maat samen.
 

Alle getoonde materialen bij Materia hebben een afmeting van 40×40 cm en zijn voorzien van info-labels.

Evenementenhal is erg verheugd met deze samenwerking. ‘De toekomst van interieurarchitectuur, design en materiaal is namelijk enorm spannend en uitdagend. Met Materia hebben wij een geschikte partner gevonden om hier aandacht aan te geven. Bovendien willen wij vernieuwend zijn door samen met Materia de eerste stappen te zetten om innovaties een podium te geven op de beursvloer’, zegt Harjan Groenhof namens Evenementenhal.
Tijdens de Interieurbouw Vakbeurs zal Materia zo’n 60 inspirerende materialen exposeren, waarbij materialen voor het interieur van de toekomst de hoofdrol spelen. De tentoonstelling ‘Incredible Interiors’ toont materiaal innovaties in al zijn verscheidenheid. Alle materialen hebben een afmeting van 40×40 cm en zijn voorzien van info-labels met daarop de technische en sensorische eigenschappen samen met een korte uitleg over het materiaal.
De digitale (r)evolutie biedt vandaag de dag ongekende mogelijkheden voor een nieuwe vormentaal, nieuwe materialisatie en een eigen ornamentiek. Een andere belangrijke trend op materiaalgebied is de werkwijze volgens de circulaire economie, zoals de ontwikkeling van hernieuwbare grondstoffen en het recyclen van de kunststoffen en minerale stoffen. Producten, constructies en materialen worden steeds lichter van gewicht, sterker en flexibeler en het (her)gebruik van materiaal wordt efficiënter en slimmer. Materia laat op Interieurbouw Vakbeurs Hardenberg de vrijwel grenzeloze mogelijkheden zien van de materialen van de toekomst voor de interieurbouw, zoals leer gemaakt van fruit of behang van schelpen. Maar denk ook aan textiel dat oplost in water, isolatie gemaakt van zeewier, koffiedrab panelen of bioplastic van krabpantser.
 

Materia laat de vrijwel grenzeloze mogelijkheden zien van de materialen van de toekomst, zoals isolatie gemaakt van zeewier.

 

Wat is Materia?

Materia is het leidende internationale platform op het gebied van materiaalinnovatie en stimuleert wereldwijd gezamenlijke innovatie op weg naar mooiere, meer duurzame en hoogwaardig gebouwde en ingerichte omgeving. Rond een onafhankelijke en continu groeiende collectie van meer dan 2.600 inspirerende materialen brengt Materia bouwprofessionals samen.

Meer informatie: www.materia.nl.