Leidingrenovatie binnenriolering zonder hak en breekwerk

Artikel delen

Binnenriolering & leidingen laten zich ook prima renoveren zonder hak en breekwerk. Van der Velden Rioolrenovatietechnieken gebruikt daarvoor een naaldvilt liner, geïmpregneerd met een componentenhars die via de inversiemethode in het riool wordt ingebracht. Ook ontluchtingen en rookgasafvoeren kunnen op deze manier behandeld worden. Zo kunnen alle voorkomende leidingmaterialen, inclusief asbest, volledig vloeistofdicht gerenoveerd worden.
 

Leidingrenovatie vindt uiteraard plaats in oudere gebouwen echter, meer dan 20% van de renovatie-opdrachten die het bedrijf uitvoert, zijn storingen in nieuwbouwprojecten. Doorboringen en beschadigingen van leidingen bijvoorbeeld. Vaak worden deze pas opgemerkt na oplevering. Er is dan behoefte aan snelle, kwalitatief goede renovatie, waarbij geen breekwerk plaats hoeft te vinden. Van der Velden zet hiervoor haar S4reno Homeliner in.
“In onze S4reno HomeLiner-truck is state-of-the-art materieel ingebouwd waarmee diverse nieuwe technieken moeiteloos kunnen worden toegepast. De truck werkt met een hoogwaardig samengesteld kunststof materiaal, dat vaak zelfs beter en sterker is dan de oorspronkelijke leiding”, aldus Hans Pijpers – Accountmanager Van der Velden rioleringsbeheer.  

“Door het naaldvilt te impregneren met een componentenhars ontstaat er een ongekend sterk en duurzaam product. Door een chemische reactie tussen hars en harder vindt,  versterkt door de toevoeging van warmte, uitharding van het kunststof plaats,” vertelt dhr. Pijpers.

De menging van de componenten is computergestuurd, zodat het ontstaan van luchtbellen tot het verleden behoort. Kalibratie geschiedt automatisch en de uitharding verloopt geheel gecontroleerd, zodat menselijke fouten vanaf nu tot een minimum beperkt worden.

Van der Velden Rioleringsbeheer
www.vandervelden.com
hal 4 stand 453