Metselwerkherstel binnen contouren van voegen

Artikel delen

Scheuren en verzakkingen in metselwerk, juist ook bij lateiconstructies, vragen om nadere inspectie van de constructieve veiligheid van een gebouw. Voor een duurzaam herstel is het belangrijk de oorzaak te bepalen en de juiste maatregelen te nemen, zowel constructief als esthetisch.
 

Total Wall zorgt bij metselwerkherstel voor de juiste constructieve oplossingen, van inspectie, constructieve berekeningen tot kwaliteitsborging. “Bijvoorbeeld met de innovatieve HeliFix Super 6 wapening, die netjes in de contouren van de voeg past. Dat levert het originele fraaie metselwerkbeeld op.”

Everts Kamps van Total Wall uit Sneek is enthousiast over de nieuwe roestvrijstalen, wokkelvormige wapening. “Omdat we daarmee metselwerk- en lateiverstevigingen kunnen realiseren die tot 15% beter presteren dan een standaard 6 mm wapening en zelfs ook sterker zijn dan de zwaardere 8 mm wokkelvormige wapening. Door die bescheiden 6 mm en de Nederlandse standaard voegbreedte van 7-8 mm kan men de voeg inslijpen zonder randjes van de stenen te moeten beschadigingen. Met minimale energie een maximaal resultaat qua praktische werkwijze en esthetisch gevelbeeld.”

Vanaf 1998 is Total Wall als adviesbureau actief in scheurherstel in metselwerk. Diverse typen wapening hebben zij hiervoor getest, variërend van roestvrijstalen wokkels tot glasvezel en van basaltvoegwapening tot carbonwapening. “Essentieel is om te kijken of de hechting van de mortel rondom de wapening goed is. Met roestvrijstalen wokkels zijn de beste resultaten gehaald. Mede in overleg met ons heeft HeliFix de Super 6 ontwikkeld, die een aantal kritische zaken op voorhand tackelt.

“We krijgen erg veel enthousiaste reacties op de Super 6 wapening en hopen ook in Hardenberg veel bezoekers op onze stand te mogen ontvangen”, besluit Kamps.

Total Wall is op Bouw Compleet aanwezig in Hal 4 standnummer 435
www.totalwall.nl