Nieuw F-profiel met minimaal zichtbare zijde

Artikel delen

Rockfon presenteert een nieuw slank F?profiel, dat inspeelt op de vraag naar plafonds die zo egaal en strak mogelijk ogen. Het profiel wordt gebruikt om een koof af te werken. Het onderste, zichtbare deel van het F?profiel is nu nog maar 27, 29 of 32 millimeter breed. Bij het eerdere F? profiel was dit nog 34, 37, of 40 millimeter. Een reductie van minimaal 20 procent.
 

Het F?profiel wordt doorgaans gebruikt bij een niveauverschil in het plafond, zoals bij een lichtkoepel. Het profiel is geschikt voor de afwerking van drie standaard diktes van plafondplaten: gipsvezelplaten van 12,5 millimeter – oftewel MDF – en 15 of 19 millimeter houten platen of OSB (Oriented Strand Board).   

“De onderzijde van het profiel is zeer smal. Hierdoor is het profiel nauwelijks zichtbaar,” aldus Tom Raes, productmanager bij Rockfon “Dit sluit aan bij de wensen van de architect: de trend is namelijk dat plafonds zo egaal mogelijk zijn. Verstorende elementen als profielen en ophangsystemen moeten uit het zicht zijn.”

“De kleinere afmetingen hebben nog een extra voordeel,” vertelt Raes. “Met een wat dikker profiel, moet de installateur meer kracht zetten bij het knippen of meerdere malen knippen. Het nieuwe F?profiel is dankzij de smalle afmeting eenvoudiger ter plaatse te versnijden of knippen. Dit bespaart de installateur tijd en komt de kwaliteit van het profiel ten goede.”  

Het F?profiel is beschikbaar in de volgende kleuren: white 001, white 901, alugrey 04 en black 08. Het profiel beschikt over brandweerstandsklasse A1 volgens de norm EN 13501?1. Dit betekent dat het profiel onbrandbaar is.  

Rockfon
www.rockfon.nl