NIEUWE VELLINGKANTBLOKKEN BIA

Artikel delen

Naast het huidige assortiment voor een muurdikte van 100 en 150 mm heeft BIA Beton zijn programma uitgebreid met vellingkantblokken voor een muurdikte van 70 mm. De blokken zijn verkrijgbaar in Grindbeton Glad GG en Grindbeton Structuur GS. Naast de standaardkleur lichtgrijs is er uit standaard uit vijftien kleuren te kiezen. Overige kleuren zijn per project op aanvraag.
 

Het gebruik van BIA Vellingkantblokken is de laatste jaren sterk toegenomen. Gebruikers geven aan dat het verlijmen specifieke voordelen biedt o.a. een aanzienlijke kostenbesparing door geen voegwerk toe te passen, gering mortelverbruik door dunne voegen maar ook esthetisch door toepassing van tweezijdig schoonwerk voor binnen- en buitentoepassing. Hiernaast hebben de structuurblokken een uitstekende geluidsabsorptie wat kan bijdragen tot vermindering van een gehoorbeschadiging.

Vellingkantblokken worden om redenen van formaat, oppervlakte structuur, brandwerendheid en esthetica met tweezijdig zichtwerk veel al toegepast in ziekenhuizen, sportgebouwen, parkeergarages, kantorenmarkt, winkelcentra en bergingen van appartement complexen en de agrarische sector.

•    Toepasbaar voor tweezijdig schoonwerk
•    Geen voegwerk, dus een directe kostenbesparing
•    Gering mortelverbruik door dunne voegen
•    Minder weersgevoelig tijdens verwerking t.o.v. kalkzandsteen
•    Toepasbaar voor dragende als niet dragende wanden
•    Kozijnen achteraf te plaatsen
•    Alle muurdiktes dezelfde lagenmaat
•    Projectmatige uitlevering om kleurverschil te voorkomen
•    Droog op de bouwplaats aangeleverd
•    Weinig risico met scheurvorming (mits goed gedilateerd)
•    Hoek- en Halve pasblokken leverbaar

Maak kennis met de vellingkantblokken van BIA op Bouw Compleet in Hardenberg. Hal 1 stand 136

www.bia-beton.nl