Nieuwe voorzitter NOA

Artikel delen

Vrijdag 1 juli 2016 heeft Jan van de Kant zijn voorzitterschap officieel overgedragen aan zijn opvolger. Hendrik Ruys is de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA). Gedurende 38 jaar, waarvan 35 jaar als voorzitter, heeft Jan van de Kant de ondernemersvereniging NOA en de rechtsvoorganger NAVAS gezicht gegeven. In Slot Zeist droeg hij zijn voorzitterschap over aan zijn opvolger: ‘Ik zal je niet voor de voeten lopen, maar ik ga wel kijken hoe je het doet!’
 

Jan van de Kant (links) draagt symbolisch de voorzittershamer over aan opvolger Hendrik Ruys (rechts), die hem daarna benoemde tot Erevoorzitter van NOA.

Hendrik Ruys was al vicevoorzitter en penningmeester van de vereniging en heeft ruime bestuurservaring. Hij is tevens directeur van een vloerenbedrijf in Apeldoorn. ‘Samen met een sterk team aan medebestuurders en secretariaatsmensen zet ik het gedachtegoed van Jan voort. We zullen het warme clubgevoel bewaken. Ondernemers, actief in de  afbouw, zoals stukadoren, vloeren-, terrazzo- en plafond- en wandmontagewerkzaamheden, kunnen bij NOA terecht voor kennis, kunde én specifieke aandacht voor vele ondernemersaspecten. We bieden collectieve en individuele ondersteuning, zodat leden hun klanten optimaal kunnen bedienen.’
Tijdens de druk bezochte afscheidsreceptie bedankte Hendrik Ruys Jan van de Kant voor het gedurende vele tientallen jaren leiden van de branchevereniging NOA. Jan van de Kant heeft tijdens zijn voorzitterschap de afbouw in vele (externe) besturen vertegenwoordigd. Op grond van zijn vele en unieke verdiensten voor NOA en de bedrijfstak afbouw werd Jan van de Kant onder luid applaus van de meer dan 400 relaties en kaderleden van de vereniging benoemd tot Erevoorzitter van NOA. Ruys noemde ‘Jan van de Kant het boegbeeld van de afbouw. Hij heeft onnoemelijk veel voor onze bedrijfstak betekend.’