Ontmoet bouwend Nederland tijdens Bouw Compleet

Artikel delen

Op 11, 12 en 13 oktober 2016 komt bouwend Nederland weer samen tijdens Bouw Compleet Hardenberg. Dit jaar is Bouw Compleet Hardenberg nóg veelzijdiger doordat de beurs gelijktijdig is met S.G.A. Vakdagen en Interieurbouw Vakbeurs. Ook is er een Gereedschapsplein, Duurzaamheidsplein, Ruwbouwhal vol demonstraties en zijn er inspirerende kennissessies. Aanwezig is tot slot ook Materia, het leidende internationale platform op het gebied van materiaalinnovatie.
 

Foto: JuliantienFotografie.

 

Gereedschapsplein

‘Tijdens Bouw Compleet 2015 hoorden wij in de wandelgangen dat er vraag was naar het actiever kunnen showen van gereedschappen. Na een brainstormsessie met de heer Kant van Fein zijn wij tot een nieuw concept gekomen; het Gereedschapsplein’, zegt Lambert van Gameren, adviseur bij Evenementenhal.
Op het Gereedschapsplein dragen meerdere grote merken zoals Fein, Metabo en Panasonic, zorg voor het actief showen van hun gereedschappen. Bezoekers kunnen hier ook diverse gereedschappen zelf uitproberen. Het is een mooie gelegenheid om machines voor aanschaf eerst te kunnen testen! Zo laat Fein onder andere haar nieuwe aansluiting voor de oscillerende machines en accessoires zien en ervaren. Daarnaast presenteren ze een nieuwe lijn sterke, compacte en lichte accu schroefmachines op 12V. Naast het testen van gereedschap zijn er op het plein uiteenlopende workshops, nieuwe gereedschappen en beursacties vinden.
 

Bezoekers kunnen op het Gereedschapsplein diverse gereedschappen zelf uitproberen. Foto: JuliantienFotografie.

 

Duurzaamheidsplein

Deze editie geeft Greenworks Academy invulling aan het Duurzaamheidsplein. Greenworks, een initiatief van onder andere Raab Karcher, toont professionals in één oogopslag welke producten en installaties de betere keuze zijn als het gaat om duurzaam bouwen. Op het themaplein wordt door Greenworks Academy een live Academy georganiseerd dat dient als kennisplatform en ontmoetingsplek voor het thema duurzaamheid. Bezoekers van Bouw Compleet kunnen hier terecht voor onder andere kennissessies, demonstraties, pitches en meer!
 

Greenworks Academy geeft invulling aan het Duurzaamheidsplein.

 

Ruwbouwhal

De segmenten ruwbouw & gereedschap staan dit jaar geclusterd, ieder in een eigen hal. In de Ruwbouwhal treft u zowel producenten als leveranciers van Ruwbouwproducten. Exposanten op het gebied van gereedschap zijn onder andere: Stanley Black & Decker Netherlands, Metabo Nederland, Mafell AG, Hitachi Power Tools Netherlands B.V., Fischer Benelux B.V. & Dewait. (vragen naar deelnemers en opzet bij beursorganisator Harjan)

Drb Combi-Event

Het drb Combi-Event is een event, dat georganiseerd wordt door de firma’s Raadsma, Van dijk en Van Buuren tijdens de beurs Bouw Compleet. Deze drie groothandelaren in ijzerwaren, gereedschappen en bouwbeslag, brengen u als eindgebruiker in contact met vooraanstaande leveranciers en fabrikanten in de wereld van de bouw. Tijdens het drb Combi-Event zullen er diverse activiteiten georganiseerd worden. Meer informatie over de activiteiten treft u aan op de website van het Drb Combi-Event: www.drb-combi-event.nl.
 

drb Combi-Event. Foto: JuliantienFotografie.

 

Klein Transport Plein

Tijdens Bouw Compleet Hardenberg is ook het Klein Transport Plein weer aanwezig. Op het Klein  Transport Plein vindt u diverse exposanten die zich richten op het vervoer tot 3,5 ton. Hierbij kunt u denken aan: bedrijfswagens, aanhangers, bedrijfswageninrichtingen, track & trace, laad/lossystemen en diverse accessoires. Het is dus voor u als bezoeker zeker de moeite waard om hier een kijkje te komen nemen.
 

Klein Transport Plein. Foto: JuliantienFotografie

S.G.A. Vakdagen

De Schilder, Glas en Afbouw Vakdagen (S.G.A. Vakdagen) is een uniek platform voor de schilder-, glas- en afbouwindustrie. Als enige vakbeurs in Nederland brengt ze fabrikanten, toeleveranciers, dienstverleners en geïnteresseerden uit deze drie branches samen. Op de beursvloer zijn vooraanstaande verfmerken te vinden, maar ook is er ruimte voor de laatste stucwerktrends, en themasessies. Ook kan de bezoeker terecht op het nieuwe Glasplein. Kortom een aanbod dat ook voor veel partijen uit de interieurbouw branche zeker aantrekkelijk is.

Interieurbouw Vakbeurs

Evenementenhal Hardenberg presenteerde eerder dit jaar haar nieuwe beurstitel Interieurbouw Vakbeurs (voorheen Interieurbouw & Hout Vakdagen). Nu introduceert de beursorganisatie de vervolgstappen die gemaakt zijn om het beursconcept extra kracht bij te zetten, zoals de combinatie met Bouw Compleet Hardenberg en de lancering van het Machineplein.
‘Zoals de vaste bezoekers inmiddels wel van ons gewend zijn, presenteren wij dit najaar ook weer een gevarieerd aanbod die de hele interieurbouwbranche dekt’, aldus Harjan Groenhof namens Evenementenhal. ‘Plaatmateriaal, software, lijm en spuitwerk, machinefabrikanten, verfspuitapparatuur, et cetera. Of ik namen kan noemen van deelnemers? Ja hoor. DecoLegno, Folietec, Bijlard, CNC team Nederland BV, GN Kantentechniek, Tijhuis Houtbewerkingsmachines en meer bekende namen uit de sector. Het blijft ons doel om bezoekers te inspireren met kwaliteit en de nieuwste ontwikkelingen binnen de markt. Dat is altijd de doelstelling geweest en dat streven we ook nu weer na.’
 

Extra aandacht is er bij deze beurseditie van Interieurbouw Vakbeurs voor het Machineplein. Foto: JuliantienFotografie.

 

Machineplein

Extra aandacht is er bij deze beurseditie voor het Machineplein. Exposanten krijgen dit jaar de mogelijkheid om zich hier nog meer dan voorheen in de kijker te zetten. Groenhof: ‘Het presenteren van machines op de beurs blijft namelijk de beste mogelijkheid om bezoekers te overtuigen van de functionaliteit en veiligheid. Met name de machineveiligheid speelt een belangrijke rol. Aansluitend op de ontwikkeling van nieuwe materialen komen er ook telkens nieuwe (materiaal)bewerkingsmachines op de markt. Veilig omgaan met deze nieuwe technologie vereist kennis. En er is geen betere mogelijkheid om te kijken, te vergelijken en te leren dan tijdens een vakbeurs. Voldoende reden voor de organisatie om dit thema nog meer centraal te stellen.’

Demonstratie studenten

Behalve de vele standhouders zijn ook dit jaar weer studenten die de opleiding tot meubelmaker en scheepsinterieurbouwer volgen, aanwezig die op een speciaal plein in de beurshallen diverse demonstraties verzorgen. Groenhof: ‘Klopt. Het zijn studenten van het ROC Twente en het Deltion College in Zwolle. Hun aanwezigheid is een pure win-win situatie. Het is een stuk infotainment voor de bezoekers en de nieuwe generatie komt in direct contact met bedrijven en andere partijen uit de branche. Het zorgde altijd voor een levendige sfeer die iedereen waardeerde. Daarom is het goed dat ze ook nu weer aanwezig zijn.’
 
 

Interieurbouw Vakbeurs verwelkomt Materia

 

Evenementenhal heeft in Materia een nieuwe samenwerkingspartner gevonden voor drie vakbeurzen, waaronder Interieurbouw Vakbeurs Hardenberg. Materia – het leidende internationale platform op het gebied van materiaalinnovatie – stelt speciaal voor Interieurbouw Vakbeurs Hardenberg een materialententoonstelling op maat samen.
 

Alle getoonde materialen bij Materia hebben een afmeting van 40×40 cm en zijn voorzien van info-labels.

Evenementenhal is erg verheugd met deze samenwerking. ‘De toekomst van interieurarchitectuur, design en materiaal is namelijk enorm spannend en uitdagend. Met Materia hebben wij een geschikte partner gevonden om hier aandacht aan te geven. Bovendien willen wij vernieuwend zijn door samen met Materia de eerste stappen te zetten om innovaties een podium te geven op de beursvloer’, zegt Harjan Groenhof namens Evenementenhal.
Tijdens de Interieurbouw Vakbeurs zal Materia zo’n 60 inspirerende materialen exposeren, waarbij materialen voor het interieur van de toekomst de hoofdrol spelen. De tentoonstelling ‘Incredible Interiors’ toont materiaal innovaties in al zijn verscheidenheid. Alle materialen hebben een afmeting van 40×40 cm en zijn voorzien van info-labels met daarop de technische en sensorische eigenschappen samen met een korte uitleg over het materiaal.
De digitale (r)evolutie biedt vandaag de dag ongekende mogelijkheden voor een nieuwe vormentaal, nieuwe materialisatie en een eigen ornamentiek. Een andere belangrijke trend op materiaalgebied is de werkwijze volgens de circulaire economie, zoals de ontwikkeling van hernieuwbare grondstoffen en het recyclen van de kunststoffen en minerale stoffen. Producten, constructies en materialen worden steeds lichter van gewicht, sterker en flexibeler en het (her)gebruik van materiaal wordt efficiënter en slimmer. Materia laat op Interieurbouw Vakbeurs Hardenberg de vrijwel grenzeloze mogelijkheden zien van de materialen van de toekomst voor de interieurbouw, zoals leer gemaakt van fruit of behang van schelpen. Maar denk ook aan textiel dat oplost in water, isolatie gemaakt van zeewier, koffiedrab panelen of bioplastic van krabpantser.
 

Materia laat de vrijwel grenzeloze mogelijkheden zien van de materialen van de toekomst, zoals isolatie gemaakt van zeewier.

 

Wat is Materia?

Materia is het leidende internationale platform op het gebied van materiaalinnovatie en stimuleert wereldwijd gezamenlijke innovatie op weg naar mooiere, meer duurzame en hoogwaardig gebouwde en ingerichte omgeving. Rond een onafhankelijke en continu groeiende collectie van meer dan 2.600 inspirerende materialen brengt Materia bouwprofessionals samen.

Meer informatie: www.materia.nl.

 
 

Workshop algemene voorwaarden

‘Hoezo, onze algemene voorwaarden buitenspel?!’
De meeste ondernemingen in de bouwsector werken met algemene voorwaarden. Mocht het onverhoopt misgaan, dan zijn financiële gevolgen hierdoor beperkt. Ook kunnen schade en kosten juist zoveel mogelijk bij de veroorzaker worden neergelegd. Is dat wel zo? Helaas niet. Te vaak gaat dit mis. Wil je met succes je op algemene voorwaarden kunnen beroepen of juist met succes de algemene voorwaarden van de ander kunnen afwijzen, dan vraagt dit bijzondere oplettendheid. Hoe zit dit precies? Doet mijn bedrijf het wèl goed? Weet u het? Test uw kennis en laat uzelf verrassen bij deze interactieve workshop, verzorgd door Benthem Gratama Advocaten.
 

Bezoekersinfo Bouw Compleet Hardenberg

Openingstijden
Dinsdag 11 oktober 2016         14.00 – 22.00 uur
Woensdag 12 oktober 2016         14.00 – 22.00 uur
Donderdag 13 oktober 2016         14.00 – 22.00 uur

Voor een complete deelnemerslijst en meer informatie kunt u terecht op: evenementenhal.nl/bouwcompleet.

Direct uw gratis tickets bestellen kan via: evenementenhal.nl/bouw-hb.

Bezoekadres en beursorganisatie
Evenementenhal Hardenberg
Energieweg 2
7772 TV Hardenberg
Tel.:         (0523) 289 898
E-Mail:     hardenberg@evenementenhal.nl
Internet:    www.evenementenhal.nl