Rubi heeft oor en oog voor tegelzetter en opdrachtgever

Artikel delen

“We doen het uiteindelijk voor de opdrachtgever die keurig tegelwerk wil. De consument met een prachtige badkamer of dat kantoor met een schitterende vloer. Tegelzetten is een vak en daar hoort het juiste gereedschap bij,” stelt Engbert Broekman van Rubi, de bekende producent van hoogwaardige tegelzetgereedschappen. “We hebben een breed assortiment gereedschappen, waarbij menig professional zegt: ‘Doe mij maar een Rubi.’ We luisteren naar de wensen en vragen van tegelzetters en zo komen we ook geregeld met echte noviteiten, zoals de TZ tegelsnijplank die bijvoorbeeld vol-keramische tegels perfect snijdt. Zodat die opdrachtgever extra lyrisch over de kwaliteit van zijn tegelwerk is.”
 

Rubi is al 65 jaar een begrip op het gebied van tegelzetgereedschappen, met als oorsprong twee broers die de allereerste tegelsnijplank ontwikkelden. Het familiebedrijf is inmiddels in 120 landen actief en heeft in Spanje fabrieken waar de gereedschappen worden geproduceerd. “Met een opvallend grote afdeling research en development. We staan al decennia lang heel dicht bij de tegelzetter. We hebben ook hechte relaties met tegel- en lijmfabrikanten. We bezitten daarom veel kennis van de markt. Als de tegelzetters op een probleem stuiten, zorgen wij voor een oplossing in de vorm van een aangepast of nieuw type gereedschap. Elk jaar zijn er nieuwe vraagstukken, want de tegelmarkt verandert doorlopend. Met vandaag de dag grote tegels van 320 x 160 cm, met extra dunne of extra harde tegels, met snellijmen en epoxyvoegen, et cetera. Daar gaat ons researchteam mee aan de slag. Zo zorgen wij ervoor dat wij ook voor dat nieuwe vraagstuk een oplossing in huis hebben.” En een andere partij die oplossingen weer namaakt, laat hij er direct op volgen. “Met dien verstande dat wij topkwaliteit leveren tegen betaalbare prijzen, omdat wij onze producten in grote aantallen voor 120 landen vervaardigen. Ja, soms zijn ze een paar euro duurder, maar ze gaan wel langer mee. Wij maken lijmkammen van hoogwaardig roesvrij staal. Daar doe je driemaal zo lang mee als met een goedkope variant.”
 

 

Goed-beter-best

Topkwaliteit en een breed assortiment zijn onlosmakelijk verbonden aan de naam Rubi. Broekman legt uit: “Wij kennen het vakwerk van de professionele tegelzetter, maar weten dat tegelwerk ook door anderen in de bouwsector – bijvoorbeeld een timmerman of stukadoor – wordt gemaakt, alsmede door particulieren. Laat die dan op z’n minst goed gereedschap gebruiken, zodat het tegelwerk netjes wordt. We hebben de range goed-beter-best in het leven geroepen om ook die generalist in de bouw, die af en toe wat tegelwerk uitvoert, van goed gereedschap te voorzien. Niets mis mee. De professionele tegelzetter, die elke dag met zijn vak bezig is en ook de meest complexe tegelwerken realiseert, is gebaat bij het beste gereedschap. Je ziet dat die professional geïnteresseerd is in onze adviezen en demonstraties. We laten samen met producenten van materialen nieuwe manieren van lijmen en voegen zien, geven tips voor snijtechnieken, zoals voor lastige hoekjes, en vertellen over het onderhoud van tegelwerk en gereedschappen. Wij leren op onze beurt van de dagelijkse praktijk van de tegelzetter. Zo is het tweerichtingsverkeer dat leidt tot een hoog tegelzetniveau. Neem de Bouwbeurs 2017, waar wij zelfs een halve hal voor tegelwerk vullen, samen met betrokken partijen. Een walhalla voor de tegelzetter, die bij één bezoek heel veel antwoorden op zijn vragen krijgt.”
 

 

Tegelsnijplank TZ

Op die Bouwbeurs wordt ook de tegelsnijder TZ officieel gepresenteerd. “Echt, de mooiste tegelsnijplank ooit gemaakt. Met 4000 kg breekvermogen en speciale breekvleugels om ook vol-keramische tegels van 2 cm dikte maatvast te kunnen breken. Snijden en breken levert een veel mooier resultaat op dan zagen. Strakker, mooier en zonder stof. Deze machine snijdt verschillende maten tot 220 cm. Kijk naar de houtmotieftegels die als planken in de woonkamer of op de kantoorvloer komen. Keramische tegels blijven een perfecte oplossing vanwege anti-allergie, sterkte, slijtvastheid en duurzaamheid.”
 

 

Factor 10 sterker

Broekman ziet dat de tegelzetmarkt enorm aantrekt. “Bedrijven durven bij toenemende opdrachten hun oude gereedschappen te vervangen. En dan weten ze gelukkig het juiste gereedschap te kiezen, omdat ook voor hen het resultaat van het tegelwerk belangrijk is.” Die aantrekkende markt betekent een extra impuls voor de researchafdeling, omdat er meer vragen binnenkomen. “Mooi voorbeeld is onze ontwikkeling van een combinatie van plastic en rubber die tot tien keer sterker is dan plastic. Ideaal voor emmers, kuipen en zeker de stortkokers. Dat is echte innovatie. Geen vernieuwing om maar een etiket ‘nieuw’ op een product te plakken, maar innovatie gevoed door vragen uit de markt. En zo kan de tegelzetter mooier, netter en beter zijn werk doen.”

Informatie: www.rubi.com
 

Advies tot op bouwplaats

Rubi levert zijn assortiment producten uitsluitend via de vakhandel. Dat neemt niet weg dat men altijd contact kan opnemen met Rubi (www.rubi.com) bij vragen of advies. Directeur Engbert Broekman: “Zo nodig stap ik zelf in mijn auto en kom op een bouwplaats kijken als er advies nodig is omdat er bijzondere tegels moeten worden gesneden of gezaagd. De tegelzetter moet happy zijn met onze gereedschappen. Dan is ook die opdrachtgever happy met het resultaat van zijn of haar tegelwerk.”