Scheidingswanden als alternatief voor Metalstud

Artikel delen

BIA heeft zijn assortiment uitgebreid met scheidingswanden van 70 mm. Het paneel is samengesteld uit twee platen van 9,5 mm gips AK of VKF verlijmd op een golfkarton kern van 50 mm, hierdoor ontstaat er een totale dikte van 70 mm wat een standaard maat is voor zowel de bouw-en renovatiemarkt. Door de panelen smal te houden – 600 mm – kunnen de panelen eenvoudig vastgepakt en verplaatst worden op de werkplek.
 

 
De lichtgewicht scheidingswanden zijn door één persoon te monteren. Ook wordt een tijdsbesparing bereikt door een snelle montage, zonder schroeven. De wanden bieden ruimte aan bekabeling voor elektra, data en telefoon. Levering als maatpakket is mogelijk, inclusief hoekelementen en passtukken. Bij dit systeem is sprake van een circulair bouwsysteem: hergebruik van materialen door gebruik van gerecycled karton en FSC hout en levering op een kartonnen wegwerp pallet.
 
“BIA Systeemwanden heeft de oplossing in de flexibiliteit van herindeling van ruimtes,
Als producent van scheidingswanden  werken volgens het circulair design principe, gedachte goed is het hergebruik van de wanden met minimaal verlies. Door dit principe te gebruiken kunnen de gebruikers van de werk- of huurruimtes zelf de ruimte indelen naar eigen inzicht, wat een groot voordeel kan zijn,” John Vranken van BIA Systeemwanden.
 
“Door eenvoudige demontage zijn de systeemwanden herbruikbaar voor nieuwe toepassingen. In korte tijd zijn lege ruimtes omgetoverd tot complete kantoor- en wooneenheden. Voor eenheden waar eisen gesteld worden aan geluid en brandwerendheid zijn er binnen het assortiment  oplossingen beschikbaar”, besluit de heer Vranken
 
BIA
www.bia-systeemwanden.nl